David Fisher / Shutterstock / AOP
16:10 - 28.09.2023 / viihde / Findance
Julkkikset kuten Kendall Jenner ja Snoop Dogg muuttuvat tekoäly-chatboteiksi Metan uudessa hankkeessa
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Meta on ottanut askeleen kohti tulevaisuutta yhteistyössä maailmankuulujen nimien kanssa, kuten Snoop Dogg, Kendall Jenner, MrBeast, Paris Hilton ja Tom Brady.

He ovat nyt osa tekoälyllä toimivaa chatbot-järjestelmää, joka on tarkoitettu viihdyttämään ja auttamaan yleisöä yhdistymään paremmin Instagramissa ja Facebookissa, raportoi Variety.

Uuden aikakauden viihdettä

Toimitusjohtaja Mark Zuckerberg on innoissaan uudesta hankkeestaan, jonka tarkoituksena on mullistaa digitaalinen viihde.

Hänen mukaansa chatbotit ovat paljon enemmän kuin vain tyypilliset kysymyksiin vastaavat robotit.

"Tässä on kyse viihteestä ja siitä, että voimme auttaa sinua luomaan yhteyksiä ympärilläsi oleviin ihmisiin.", Zuckerberg kertoo.

Miltä kuulostaa julkkisten tekoäly?

Vaikka nämä tekoälyllä varustetut julkkikset vastaavat toistaiseksi vain tekstillä, Zuckerberg on luvannut, että puhuttu ääni lisätään palveluun ensi vuonna.

Instagramin uudet työkalut

Yritys on myös julkistanut uusia kuvanmuokkaustyökaluja Instagramiin, jotka mahdollistavat kuvien muokkaamisen tekoälyn avulla. Käyttäjät voivat esimerkiksi muuttaa kuvien ulkoasua tai taustaa tekoälyn ehdottamilla tavoilla.

Ilmoittaessaan Instagramin tekoälykuvatyökaluista Meta totesi: "Tiedämme, kuinka tärkeää tekoälyn tuottaman sisällön läpinäkyvyys on, joten uudelleentyylillä ja taustalla luoduissa kuvissa merkitään tekoälyn käyttö, jotta ihmiset eivät sekoittaisi niitä ihmisen luoman sisällön kanssa. Kokeilemme myös näkyvien ja näkymättömien merkintöjen muotoja."

Metan uusi aloite julkkis-chatbotien kanssa on epäilemättä yksi tämän vuoden puhutuimmista teknologiauutisista. Jää nähtäväksi, kuinka suosittuja nämä chatbotit tulevat olemaan yleisön keskuudessa.