Findance.com
22:10 - 26.09.2023 / viihde / Findance
Tieteilijät kehittävät tapaa tunnistaa elämää muilla planeetoilla - "Merkittävä edistysaskel"
Tykkäätkö ysärimusasta? Meillä olis aivan huikea Spotify-soittolista sulle - tallenna täältä

Tieteilijät ovat kehittäneet menetelmän, jolla voidaan tunnistaa elämää muilla planeetoilla, kertoo brittilehti Mirror.

Uusi menetelmä hyödyntää tekoälyä ja sen avulla voidaan 90% tarkkuudella määrittää, onko näyte biologinen vai ei-biologinen. Tutkijoiden mukaan yksinkertainen ja luotettava testi saattaisi mullistaa etsinnän elämästä muilta planeetoilta.

Päätutkija professori Robert Hazen totesi Mirrorille: "Tämä on merkittävä edistysaskel kyvyssämme tunnistaa biokemiallisia elämän merkkejä muissa maailmoissa. Se avaa tietä älykkäiden anturien käytölle miehittämättömissä avaruusaluksissa elämän merkkien etsimiseksi."

Tunnistamismenetelmä: Ei pelkästään molekyylejä

Uusi menetelmä ei perustu yksinkertaisesti tietyn molekyylin tai molekyylijoukon tunnistamiseen näytteestä.

Sen sijaan tutkijat osoittivat, että tekoäly pystyy erottamaan elävät ja ei-elävät näytteet havaitsemalla hienovaraisia eroja näytteen molekyylirakenteissa.

Elämän merkit säilyvät vuosisatoja

Uusi menetelmä tunnisti yllättäen biologian merkkejä joissakin näytteissä, jotka olivat säilyneet satojen miljoonien vuosien ajan.

Hazen sanoo: "Tämä tarkoittaa, että saattaisimme pystyä löytämään elämänmuodon toiselta planeetalta, toisesta biosfääristä, vaikka se olisi hyvin erilainen kuin elämä maapallolla.

Hazen jatkoi: "Toisin sanoen menetelmän pitäisi pystyä havaitsemaan vieraita biokemioita sekä Maan elämää. Se on suuri juttu, koska Maan elämän molekyylibiomarkkerien havaitseminen on suhteellisen helppoa, mutta emme voi olettaa, että ulkoavaruuden elämä käyttää DNA:ta, aminohappoja jne. Menetelmämme etsii kuviota molekyylidistribuutioissa."

artikkelin avainsanat:
AI avaruus tekoäly ufot