MediaPunch / Backgrid / AOP
09:10 - 18.09.2023 / tv-sarjat / Findance
Amerikkalaisnäyttelijä Billy Miller, 43, on kuollut
Mitä tapahtuu, kun isä kohtaa lapsensa Lilli-opettajan humalassa baarissa? Klikkaa Spotifyyn!

Billy Miller, joka tunnetaan erityisesti rooleistaan sarjoissa Tunteita ja tuoksuja ja General Hospital, kuoli perjantaina Austinissa, Texasissa. Hän oli 43-vuotias.

Millerin edustaja vahvisti suru-uutisen Variety-lehdelle sunnuntaina, joka olisi ollut näyttelijän 44. syntymäpäivä.

"Näyttelijä kamppaili maanis-depressiivisen mielialahäiriön kanssa kuollessaan," lausunnossa todettiin.

Tausta ja uran alku

Miller syntyi 17. syyskuuta 1979 ja kasvoi Grand Prairiessa, Texasissa. Lapsuudessaan hän kärsi nilkan luiden yhteensulaumasta, harvinaisesta sairaudesta.

Hänen uransa viihdeteollisuudessa alkoi, kun hänet palkattiin malliksi Wilhelminaan. Myöhemmin hän näytteli Richie Novakia vuosina 2007–2008 saippuaoopperassa All My Children. Tämän jälkeen Miller siirtyi Tunteita ja tuoksuja -sarjaan ottaen Billy Abbottin roolin.

Merkittävät roolit ja palkinnot

Millerin 719 jaksoa käsittänyt rooli Tunteita ja tuoksuja -sarjassa toi hänelle kolme Daytime Emmy -palkintoa, joista kaksi parhaasta sivuroolista draamasarjassa ja yksi parhaasta pääroolista draamasarjassa. Hän jätti sarjan vuonna 2014 ja liittyi General Hospital-sarjan joukkoon.

General Hospital -sarjassa Miller näytteli Jason Morganin ja Drew Cainin rooleja. Hän oli mukana vakituisena näyttelijänä vuoteen 2019 saakka, jonka jälkeen hän esiintyi viidessä Suits-sarjan jaksossa.

Hänen muihin meriitteihinsä kuuluvat roolit sarjoissa NCIS, CSI ja Castle.

Miller nähtiin myös Clint Eastwoodin vuoden 2014 sotaelokuvassa American Sniper.