Findance.com
20:10 - 19.08.2023 / viihde / Findance
Microsoft mokasi - Outoa artikkelia epäillään tekoälyn tuottamaksi

Viimeaikaisessa Microsoft Travelin julkaisemassa artikkelissa lukijoita kehotettiin tutustumaan Ottawan matkailukohteisiin, kuten The National War Memorial -muistomerkki, Kanadan parlamentti ja Fairmont Château Laurier -hotelli. Mutta yllättäen listalta löytyi myös Ottawa Food Bank!

Kanadalainen teknologiakirjoittaja Paris Marx havaitsi Digital Trendsin mukaan artikkelin ja uskoo sen olevan generatiivisen tekoälyn luoma.

Artikkelissa mainitun ruokapankin ohella kiusallista oli sen kuvailu: "Harkitse vierailemista tyhjällä vatsalla". Tekoälyllä tuotettu artikkeli näyttäisi selkeästi jääneen ilman inhimillistä tarkistusta.

Artikkelissa kuvaillaan: "Ottawa Food Bank on kerännyt ja toimittanut ruokaa tarvitseville ihmisille ja perheille Ottawassa vuodesta 1984. Me näemme päivittäin, kuinka nälkä vaikuttaa ihmisten elämään ja kuinka se voi olla este saavutuksille. Elämä on jo tarpeeksi vaikeaa. Harkitse vierailemista tyhjällä vatsalla."

Tekoälyn haasteet

Vaikka Microsoft on investoinut voimakkaasti OpenAI:hin ja heidän suosittuun ChatGPT-chatbottiinsa, tekoälyn generoimassa sisällössä on edelleen haasteita.

Microsoft Travelin artikkeli on hyvä esimerkki siitä, että tekoäly voi tuottaa virheellistä tai järjetöntä tietoa.

Tekoälyn tuottaman sisällön inhimillinen valvonta on edelleen välttämätöntä.

Ihmisen tarkistusprosessin puute voi olla kallista, kuten New Yorkissa tapahtunut tapaus osoitti: asianajaja käytti ChatGPT:tä löytääkseen oikeustapauksia asiakkaansa puolustamiseksi, vain huomatakseen, että ChatGPT oli keksinyt ne kaikki...