Netflix
16:10 - 16.08.2023 / elokuvat / Findance
Netflix esittelee Bradley Cooperin huippuleffaa Maestro
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Netflix tarjoaa loppuvuodesta uunituoreen draamaelokuvan Maestro, joka keskittyy yhdysvaltalaisen säveltäjän Leonard Bernsteinin ja hänen vaimonsa Felicia Montealegren väliseen suhteeseen.

Elokuva on Bradley Cooperin ohjaama, ja hän on myös käsikirjoittanut sen yhdessä Josh Singerin kanssa. Suurten nimien, kuten Martin Scorsesen ja Steven Spielbergin, tuotannossa tähtiä näyttelemässä ovat Carey Mulligan ja itse Cooper.

Carey Mulligan tuo Felicia Montealegren eloon, kun taas Bradley Cooper esittää Leonard Bernsteinia. Elokuvassa nähdään lisäksi mm. Matt Bomer, Maya Hawke ja Sarah Silverman.

Elokuvan ensi-ilta ja julkaisu

Maestro tekee ensiesiintymisensä 80. Venetsian kansainvälisellä elokuvafestivaalilla, kilpaillen kultaisesta leijonasta 2. syyskuuta 2023.

Elokuva saapuu rajoitetusti elokuvateattereihin 22. marraskuuta ennen sen ilmestymistä Netflixissä 20. joulukuuta 2023.

Elokuvan synty

Projekti oli alun perin kehitteillä Paramount Picturesilla, Martin Scorsesen alun perin suunnitellessa ohjaavansa elokuvan.

Hän jätti kuitenkin ohjaajan tehtävät keskittyäkseen The Irishman -elokuvaan, minkä jälkeen Bradley Cooper astui ohjaajaksi ja pääroolin esittäjäksi vuonna 2018.

Spielberg, joka myös harkitsi ohjaamista, kutsui Cooperin mukaan projektin pariin A Star Is Born -elokuvan näytöksen jälkeen.

Maestro - teaser-traileri