Findance.com
16:10 - 09.08.2023 / viihde / Findance
Nvidia ja GH200: Seuraava askel generatiivisessa tekoälyssä

Nvidia, joka on jo johtava markkinoilla korkealaatuisten prosessorien tarjonnassa generatiiviselle AI:lle, on nyt julkistanut vielä tehokkaamman piirin, kertoo The Verge.

Yhtiön uusi GH200-piiri on suunniteltu erityisesti niille, jotka tarvitsevat suorituskykyä vaativimpien AI-mallien pyörittämiseen.

GH200:n tekniset yksityiskohdat

Vaikka GH200 käyttää samaa GPU:ta kuin H100, joka on tällä hetkellä Nvidian tehokkain ja suosituin AI-tuote, GH200 tarjoaa kolminkertaisen muistin kapasiteetin.

Nvidia on ilmoittanut, että järjestelmät, jotka käyttävät GH200:aa, tulevat markkinoille vuoden 2024 toisella neljänneksellä.

Nvidia ei ole paljastanut GH200:n hintaa, mutta sen edeltäjä, H100, on myynnissä noin 40 000 dollarin hintalapulla.

Kilpailutilanne AI-GPU-markkinoilla

Pilvipalveluntarjoajat, kuten AWS, Azure ja Google, käyttävät kaikki Nvidia’s H100 Tensor Core GPU:ta, palvellakseen asiakkaita käyttämään suuria kielimalleja.

Nvidia on myös tehnyt yhteistyötä Microsoftin kanssa rakentaakseen uusia supertietokoneita, vaikka Microsoftin huhutaan itse suunnittelevan AI-piirien valmistamista.

AMD on tiukka kilpailija Nvidialle, sillä se suunnittelee oman AI-GPU:n tuotannon lisäämistä tämän vuoden neljännellä neljänneksellä, raportoi The Verge.