Netflix
10:10 - 07.06.2023 / tv-sarjat / Findance
Black Mirror -sarjaan yritettiin tehdä jakso ChatGPT:llä - näin siinä kävi

Black Mirror -sarjan luoja Charlie Brooker kertoi Empirelle kokemuksestaan tekoäly-chatbotin ChatGPT:n käytöstä kirjoittaessaan jakson ylistettyyn antologiasarjaan.

Brooker oli kuitenkin pettynyt tuloksiin ja kuvaili lopputulosta "p*skaksi".

Kokeen tulos

Brooker paljasti kokeilleensa ChatGPT:tä pyytämällä sitä kirjoittamaan Black Mirror -jakson.

Vaikka tuotos vaikutti sinänsä uskottavalta, tarkemmin tarkasteltuna Brooker tajusi, että chatbot yksinkertaisesti yhdisteli olemassa olevien Black Mirror -jaksojen tiivistelmiä ilman mitään omaperäistä ajatusta.

Hän vertasi sitä Mike Yarwoodin työhön, joka on 1970-luvun impressionisti ja joka tunnetaan ajankohtaisista viittauksista.

Kliseiden lähestyminen ja oletusten kyseenalaistaminen

Vaikka ChatGPT:n käsikirjoittama jakso oli käyttökelvoton, se palveli Brookerille tarkoitusta.

Se toi esiin kliseiden esiintymisen hänen omassa kirjoituksessaan ja sai hänet irrottautumaan Black Mirror -jakson tyypillisestä rakenteesta.

- Olin tietoinen siitä, että olin kirjoittanut paljon jaksoja, joissa joku sanoo: "Voi, olin koko ajan tietokoneen sisällä!", Brooker toteaa Empirelle.

- Joten ajattelin, että heitän pois kaikki käsitykset siitä, mitä Black Mirror -jakso mielestäni on. Ei ole mitään järkeä olla antologiasarja, jos ei voi rikkoa omia sääntöjään.

Epäonnistunut kokeilu ChatGPT:n kanssa rohkaisi häntä haastamaan omat sääntönsä ja lähestymään sarjaa uusista näkökulmista.

Tuleva kausi ja näyttelijät

Black Mirrorin kuudes tuotantokausi on tulossa ensi-iltaan Netflixissä 15. kesäkuuta, ja se sisältää viisi uutta jaksoa.

Brooker on koonnut tälle kaudelle vaikuttavan näyttelijäkaartin, johon kuuluvat mm. Aaron Paul, Salma Hayek, Josh Hartnett, Michael Cera, Ben Barnes ja Kate Mara.

Black Mirror - 6. tuotantokausi - traileri

Kaksimieliset suomalaiset ansaitsevat oman Spotify-soittolistansa! - vanha Portion Boys, Petri Nygård, DJ Jorma... Klikkaa soittolistaan ja tallenna!Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!