Findance.com
02:10 - 11.05.2023 / viihde / Findance
UFO-tutkimus 2.0: Sky360-projekti tuo UFO-metsästyksen jokaisen ulottuville

Yhdysvaltain puolustusministeriö alkoi viime vuonna julkaista säännöllisiä raportteja UFO-havainnoistaan sen jälkeen, kun Yhdysvaltain hallitus perusti ensimmäistä kertaa toimiston, joka keskittyy ilmaan ilmestyvien tunnistamattomien ilmiöiden seurantaan.

Kuitenkin vuodesta 1947, jolloin Roswellin "lentävä lautanen" törmäsi, viranomaiset ovat usein turhauttaneet pitkäaikaisia UFO-metsästäjiä, väheksyen outoja esineitä "suokaasuna", "sääpalloina" tai "taivaan roskana".

Sky360: kotitutkijoiden projekti UFO-havaintojen dokumentoimiseksi

Turhautuneina viranomaisten puutteelliseen avoimuuteen ja luottamukseen liittyen UFO-ilmiöihin, kehittäjätiimi on Vicen mukaan päättänyt ottaa asian omiin käsiinsä avoimen lähdekoodin kansalaistieteen projektin, Sky360:n avulla.

Projektin tavoitteena on peittää maapallo edullisilla valvonta-asemilla, jotka tarkkailevat taivasta ympäri vuorokauden ja jopa suunnittelevat tekoälyn ja koneoppimisen hyödyntämistä anomalian käyttäytymisen havaitsemiseksi.

Teknologian kehitys mahdollistaa laajemman UFO-tutkimuksen

Sky360:n perustajat toivovat, että se voi luoda autonomisesti toimivien valvontayksiköiden verkoston keräämään reaaliaikaista dataa taivaistamme.

Kansalaisten johtama UFO-tutkimus ei ole uusi asia. Järjestöt kuten MUFON, perustettu 1969, ovat tutkineet havaintoja pitkään, kun taas harrastelijaryhmät kuten American Flying Saucer Investigating Committee of Columbus suorittivat tilastollista analyysia havainnoista jo 1960-luvulla.

Sky360:n teknologia ja toiminta

Sky360-asemat koostuvat AllSkyCam-kamerasta, jossa on laaja-ala fisheye-linssi, sekä pan-tilt-focus-kamerasta, jossa fisheye-kamera rekisteröi kaiken liikkeen. Taustalla toimiva ohjelmisto suorittaa näistä tapahtumista alustavan karkean analyysin ja päättää, aktivoidaanko muita antureita. Jos näin on, pan-tilt-focus-kamera zoomaa kohteeseen, seuraa sitä ja analysoi sitä edelleen.

Avoin lähdekoodi, jossa lähdekoodi on kaikkien saatavilla ilmaiseksi, ei ainoastaan muodosta Internetin selkärankaa, vaan on pitkään ollut olennainen osa suurille instituutioille tiedemaailmassa. Mutta viime aikoina avoimen lähdekoodin mallit ovat hyödyttäneet myös kansalaistieteen aloitteita, jotka olivat aiemmin syrjäytettyjä, tekemällä työkalut saataville laajemmalle yleisölle suhteellisen alhaisin kustannuksin.

Yksityisyyden ja turvallisuuden haasteet

On selvää, että maailmanlaajuinen ruohonjuuritason valvontaverkosto voisi aiheuttaa hankaluuksia kansakunnille ja armeijoille, jotka ovat tottuneet toimimaan suhteellisen salassa.

Sky360:n perustajat ovat ratkaisseet tämän ongelman siirtymällä Eurooppaan ja hajauttamalla koko projektin suojellakseen sitä, Vice raportoi.

artikkelin avainsanat:
All Sky Camera avaruus Sky360 tech tekoäly ufot