Caroline Brehman / EPA / AOP
18:10 - 26.04.2023 / viihde / Findance
Maailman seksikkäin nainen kohtaa kehosheimausta - ja vastaa samalla mitalla takaisin

Huippumalli Ashley Graham on osoittanut, että voi olla "Maailman seksikkäin nainen", mutta silti kohdata kehosheimausta tuntemattomilta internetissä.

Malli on Daily Starin mukaan vastannut vihamielisiin kommentteihin paitsi nokkelilla vastauksilla, myös arvokkuudella, joka on nostanut muiden kurvikkaiden naisten mielialaa.

Maxim-lehden vuosittaisessa Hot 100 -listauksessa Ashley Graham, plussakokoinen malli kruunattiin "Maailman seksikkäimmäksi naiseksi".

Graham syrjäytti tässä roolissa Paige Spiranacin, ja monet näkivät tämän suurena edistysaskeleena kehopositiivisuuden kannattamisessa.

Somevaikuttaja kehopositiivisuuden puolesta

Ashley, jolla on yli 20 miljoonaa seuraajaa Instagramissa, on ollut aktiivinen kehopositiivisuuden edistämisessä ja pyrkinyt normalisoimaan todelliset vartalot sosiaalisessa mediassa.

Hän on kertonut haluavansa, että ihmiset ymmärtävät, että naisia on erilaisilla vartaloilla, selluliitilla, selkärasvalla ja raskausarvilla.

Kritiikkiä ja kehosheimausta

Vaikka Grahamilla on arvostettu titteli, hän ei ole immuuni vihamielisille kommenteille ja kritiikille. Hän on kohdannut Daily Starin mukaan vastustusta muun muassa entiseltä Miss New Jerseyltä ja toimittajalta Sameera Khanilta, joka kritisoi Grahamia "lihavuuspositiivisuuden" edistämisestä.

Graham vastasi tähän haastamalla seuraajansa jakamaan omia kuviaan, joissa he vievät "lihavuuspositiivisuutta" liian pitkälle. Tämä kannusti monia tukijoita jakamaan omia kuviaan ja kiittämään mallia inspiraatiosta.

Kritiikkiä jopa yhteistyökumppaneilta

Graham on kokenut kehosheimausta myös jopa yhteistyökumppaneiltaan, kuten stylistiltä, joka kommentoi hänen reisiään.

Malli kertoi järkyttyneensä kommentista ja muistutti, että stylistin tehtävä on löytää vaatteita, jotka sopivat asiakkaalle, eikä toisin päin.

Ymmärrystä ja kannustusta kehopositiivisuuden liikkeelle

Graham on kohdannut myös palautetta "faneilta", jotka ovat olleet tyytymättömiä hänen vartaloonsa.

Jotkut ovat syyttäneet häntä laihtumisesta, kun taas toiset ovat väittäneet, ettei hän ole tarpeeksi suuri kutsuakseen itseään "isoksi tytöksi".

- Ihmettelen, miksi hänet nähdään "isona tyttönä". Minä näen vain kauniin, luonnollisen kurvikkaan naisen koko komeudessaan... erittäin seksikkään ja naisellisen, eräs kriitikko kirjoitti Daily Starin mukaan.

Vastatessaan yhdelle arvostelijalle Graham käsitteli tilanteen jälleen arvokkaasti ja nöyrästi kannustaen kehopositiivisuuden liikkeen tukijoita uudelleenmäärittelemään, mitä tarkoittaa olla "iso".

- Ymmärrän, mitä tarkoitat. Mutta jos näet "ison" positiivisena tai rakkaudellisena asiana, voit nähdä sen samalla tavalla kuin minä. Rakastan isoa, vahvaa, kaunista vartaloani.