Findance.com
04:10 - 26.04.2023 / maailmalta / Tuija Mehtätalo
Koira pureskeli omistajansa varvasta luuhun asti - Teko pelastikin miehen elämän

Eräs brittiläinen mies oli kauhuissaan, kun hänen nukkuessaan hänen koiranpentunsa oli pureskellut hänen isovarvastaan. Se kuitenkin paljastui lopulta miehen pelastukseksi.

Mies oli ollut nukkumassa sohvalla, kunnes oli herännyt vaimonsa huutoon: ”Dave, pentu pureskelee varvastasi!”

Daven 7 kuukauden ikäinen koiranpentu oli pureskellut hänen varvastaan niin pahasti, että se oli yltänyt luuhun asti. Pariskunta ei voinut millään uskoa, että ihmisen paras ystävä voisi tehdä niin.

Varvas tulehtui ja Dave joutui olemaan sen takia yhdeksän päivää sairaalassa. Se oli lopulta erittäin hyvä asia, koska sairaalassa paljastui, että jalassa oli ollut myös kaksi valtimotukosta. Ne olisivat voineet johtaa lopulta koko jalan amputoimiseen.

Koiranpentu paljasti vakavan terveysongelman

Daven koiranpentu Harley oli pureskellut hänen isovarvastaan luuhun asti, mikä johti lopulta vakavan terveysongelman paljastumiseen. Dave kärsii diabeteksesta, ja sairaalassa tehdyt tarkemmat tutkimukset osoittivat, että hänen jalkansa oli täysin tunnoton eikä hän tuntenut kipua. Lisäksi CT-kuvat paljastivat kaksi tukkeutunutta valtimoa, mikä olisi voinut johtaa jalan amputoimiseen verenkierron puutteen vuoksi.

Kiitos Harleyn "tutkivan" puraisun, Dave on nyt arvioitavana stenttien asentamiseksi. Stentit avaisivat valtimot ja palauttaisivat verenkierron hänen raajoihinsa. Ironista kyllä, varpaan menettäminen saattoi estää Daven jalan menettämisen.

Vaikka on epätodennäköistä, että Harley olisi aavistanut omistajansa olevan vaarassa, koirilla on tunnetusti kyky havaita sairauksia. Kirjassaan "Doctor Dogs: How Our Best Friends Are Becoming Our Best Medicine", Maria Goodavage kertoo, kuinka koirat voivat haistaa useita terveysongelmia, kuten malarian ja varhaisvaiheen syövän.

Dave joutui käymään läpi rankan kokemuksen, mutta hän on oppinut näkemään tilanteen huumorin kannalta. Hän ei aio luopua koirastaan, joka auttoi havaitsemaan terveysongelman ajoissa.

”Täytyy nauraa asialle”, tuumi Dave, joka pitää Harleyn kotonaan. ”Odotan saavani tietää, voivatko he asentaa stentit. Aion pitää koiran.”

Varpaan menettäminen toi uuden näkökulman

Vaikka varpaan menettäminen on ollut traumaattinen kokemus, se on myös antanut Davelle uuden näkökulman elämään ja terveyteen. Tämä tilanne on muistutus siitä, että terveysongelmat voivat ilmetä odottamattomilla tavoilla ja että on tärkeää seurata omaa terveyttään ja kehonsa viestejä.

Loppujen lopuksi tämä tarina osoittaa, että joskus elämän yllättävät käänteet voivat johtaa hyviin asioihin, vaikka ne aluksi tuntuisivatkin kauhistuttavilta. Daven tapauksessa koiranpentu Harley osoittautui enemmän kuin vain lemmikiksi – se pelasti todennäköisesti hänen jalkansa ja ehkä jopa hänen elämänsä.

artikkelin avainsanat:
eläimet koira koirat oudoimmat