Findance.com
19:10 - 09.04.2023 / viihde / Findance
Tyhjän pesän syndrooma: Kun lapset muuttavat pois

Miksi lasten lähteminen kotoa on niin suuri muutos vanhemmille?

Lasten lähteminen kotoa merkitsee vanhemmille uuden elämänvaiheen alkua.

Tähän muutokseen liittyy monia tunteita, kuten iloa, surua ja huolta.

Vanhemmat saattavat kokea tyhjän pesän syndroomaa, joka voi aiheuttaa ahdistusta ja masennusta.

Mitkä asiat sitten voisivat helpottaa tätä muutosprosessia vanhemmille?

Miten vanhemmat voivat valmistautua lasten lähtemiseen kotoa?

Vanhemmat voivat valmistautua lasten lähtemiseen kotoa monin eri tavoin. Tässä muutamia vinkkejä:

1. Keskustele lasten kanssa: Keskustele avoimesti tulevista muutoksista ja tuntemuksista, jotta molemmat osapuolet voivat valmistautua muutokseen paremmin.

2. Hae tukea: Jaa tunteesi ja ajatuksesi ystävien, perheen tai ammattilaisten kanssa, jotka voivat tarjota tukea ja neuvoja.

3. Laadi suunnitelma: Mieti, mitä harrastuksia tai aktiviteetteja haluaisit aloittaa lasten muuton jälkeen. Näin voit keskittyä omaan elämääsi ja hyvinvointiisi.

Mitä vanhemmat voivat tehdä helpottaakseen lasten lähtemistä kotoa?

Seuraavat toimet voivat auttaa vanhempia sopeutumaan lasten lähtemiseen kotoa:

1. Luo uusia rutiineja: Uudet rutiinit voivat auttaa sinua sopeutumaan muutokseen paremmin ja keskittymään omaan hyvinvointiisi.

2. Pidä yhteyttä lapsiin: Säännöllinen yhteydenpito lasten kanssa voi auttaa sinua tuntemaan olosi mukavammaksi ja osallistuneemmaksi heidän elämäänsä, vaikka he asuvatkin erillään.

3. Harjoittele itsehoitoa: Muista pitää huolta itsestäsi fyysisesti, henkisesti ja emotionaalisesti. Liity vaikkapa joogatunneille, käy kävelyillä tai tee asioita, jotka tuottavat sinulle iloa.

4. Verkostoidu muiden samassa tilanteessa olevien kanssa: Etsi vertaistukea muilta vanhemmilta, jotka ovat kohdanneet samanlaisen muutoksen. Voitte jakaa kokemuksianne ja vinkkejänne toisillenne.

5. Tee suunnitelmia tulevaisuudelle: Mieti, mitä haluaisit saavuttaa seuraavassa elämänvaiheessasi. Tämä voi auttaa sinua tuntemaan olosi innostuneemmaksi ja motivoituneemmaksi.

Lasten lähteminen kotoa on merkittävä muutos vanhempien elämässä, ja sopeutuminen tähän muutokseen voi olla haastavaa.

Avoin keskustelu, tuen hakeminen, uusien rutiinien luominen ja tulevaisuuden suunnittelu voivat auttaa vanhempia sopeutumaan tähän elämänvaiheeseen ja löytämään uuden tasapainon elämässään.