Findance.com
11:10 - 10.04.2023 / viihde / Findance
Älä kaada kahvia viemäriin - 6 yllättävää tapaa käyttää sitä ja kahvinpuruja hyödyksi
Mitä tapahtuu, kun isä kohtaa lapsensa Lilli-opettajan humalassa baarissa? Klikkaa Spotifyyn!

Juomatta jääneen kahvin käyttäminen muualla on paitsi ympäristöystävällistä, myös luovaa.

Kokeile hyödyntää kahvia ja kahvinpuruja puutarhassa, siivouksessa, kosmetiikassa, käsityöprojekteissa tai sisustuksessa, ja anna sen inspiroida sinua löytämään uusia, kestäviä tapoja käyttää arjen materiaaleja.

Näin voit nauttia kahvista entistäkin enemmän – ja säästää samalla luontoa ja kukkaroasi.

Käytetyn kahvin hyödyt puutarhassa

Kahvi ja kahvinpurut ovat erinomaisia luonnonmukaisia lannotteita kasveille. Sen sisältämät ravinteet, kuten typpeä, fosforia ja kaliumia, auttavat kasveja kasvamaan vahvoiksi ja terveiksi. Levitä kahvia kasvien juurille, ja pian huomaat niiden kukoistavan.

Kahvin hyöty kotisiivouksessa

Kahvinpurut toimivat tehokkaana raikastajana kodissasi. Sen hieno rakenne ja imukyky auttavat sitomaan itseensä epämiellyttäviä hajuja. Voit esimerkiksi ripotella niitä jääkaappiin tai roskakoriin raikkaamman ilman aikaansaamiseksi.

Kahvin käyttö kosmetiikkatuotteissa

Kahvi on erinomainen luonnollinen kuorinta-aine iholle. Kahvinpurujen karhea rakenne auttaa poistamaan kuolleita ihosoluja ja parantamaan verenkiertoa, mikä tekee ihosta pehmeän ja hehkuvan. Kokeile sekoittaa käytettyä kahvia esimerkiksi kookosöljyyn ja käytä seosta ihon kuorintaan.

Kahvinpurujen käyttö kodin puhdistuksessa

Kahvinpurut voivat auttaa puhdistamaan likaisia pintoja kotona. Purujen hankaava vaikutus auttaa irrottamaan pinttyneen lian ja rasvan esimerkiksi astioista ja lieden pinnalta. Muista kuitenkin varoa, etteivät ne naarmuta herkkiä pintoja.

Käytetyn kahvin hyödyntäminen käsityöprojekteissa ja taiteessa

Ylijäänyt kahvi voi toimia myös mielenkiintoisena materiaalina erilaisissa käsityö- ja taideprojekteissa. Voit esimerkiksi käyttää kahvia luonnollisena väriaineena paperin, kankaan tai puun värjäämiseen. Kahvi antaa materiaaleille kauniin, luonnollisen ja maanläheisen sävyn.

Kahvinpurujen käyttö sisustuksessa

Kahvinpurut voivat toimia myös luovana elementtinä sisustuksessa. Esimerkiksi kahvinpurut voidaan täyttää läpinäkyviin lasipurkkeihin, joita voi käyttää kynttilöiden alustoina tai säilytystilana pientavaroille. Kahvinpurut tuovat sisustukseen tekstuuria ja luonnollista tunnelmaa.