Findance.com
20:10 - 09.04.2023 / viihde / Findance
Yllättävät käyttötavat hammastahnalle: 10 nerokasta vinkkiä arjen helpottamiseksi

Hammastahna on tunnettu hampaiden puhdistusaine, mutta tiesitkö, että sillä on monia muita käyttötarkoituksia?

Tutustumme kymmeneen yllättävään tapaan käyttää hammastahnaa kotona, niin siivouksessa kuin pienten vahinkojen korjaamisessa.

Nämä vinkit voivat auttaa sinua säästämään aikaa, vaivaa ja rahaa erilaisten kodin puhdistus- ja hoitotarvikkeiden hankkimisessa.

1. Puhdista kengät

Hammastahna on erinomainen valinta kengänkiillon palauttamiseen, varsinkin valkoisten kenkien puhdistamiseen. Hiero hammastahnaa harjalla kenkien pintaan ja pyyhi pois kostealla liinalla.

2. Poista tahroja vaatteista

Hammastahna voi auttaa puhdistamaan tahroja, kuten kahvi- ja teetahroja, vaatteista. Levitä hammastahnaa tahraan ja hiero kevyesti sormilla tai pehmeällä harjalla. Huuhtele pois kylmällä vedellä ja pese vaate normaalisti.

3. Puhdista korut

Hammastahna sopii hyvin korujen puhdistamiseen. Hiero hammastahnaa koruihin ja puhdista pienet kolot pehmeällä hammasharjalla. Huuhtele korut huolellisesti vedellä ja kuivaa ne pehmeällä liinalla.

4. Poista naarmuja CD-levyiltä ja DVD-levyiltä

Hammastahna voi auttaa korjaamaan naarmuja CD- ja DVD-levyistä. Levitä hammastahnaa naarmuun ja pyyhi ylimääräinen pois puhtaalla, pehmeällä liinalla. Käytä tarvittaessa lisää hammastahnaa, kunnes naarmu on tasoittunut.

5. Poista huonekaluista rengastahrat

Jos lasi tai kuppi on jättänyt huonekaluun renkaan, hammastahna voi auttaa poistamaan sen. Levitä hammastahnaa renkaaseen ja hiero sitä pehmeällä liinalla. Pyyhi sitten ylimääräinen hammastahna pois ja kiillota huonekalu.

6. Puhdista kylpyhuoneen pinnat

Hammastahna on myös tehokas puhdistusaine kylpyhuoneen pintojen puhdistamiseen. Käytä sitä hanan, suihkun ja muiden metallipintojen puhdistamiseen.

7. Poista haju käsistä

Hammastahna voi auttaa poistamaan epämiellyttäviä hajuja, kuten sipulin tai valkosipulin hajun, käsistä. Hiero hammastahnaa käsillesi ja huuhtele huolellisesti vedellä.

8. Puhdista silmälasit turvallisesti ja tehokkaasti

Hammastahnaa voidaan käyttää myös silmälasien puhdistamiseen. Kosteuta lasit ensin, ja laita pieni määrä hammastahnaa sormenpäällesi. Hiero tahnaa kevyesti lasien linssien pinnalle pyörivin liikkein. Huuhtele lasit huolellisesti juoksevan veden alla, ja kuivaa ne pehmeällä mikrokuituliinalla. Hammastahna auttaa poistamaan rasvan ja lian laseista, ja jättää ne kirkkaiksi ja puhtaiksi. Varmista kuitenkin, että käytät tahnaa, joka ei sisällä voimakkaita hankaavia aineita, jotta lasit eivät naarmuunnu.

9. Puhdista puhelimen näyttö

Hammastahna voi auttaa poistamaan sormenjäljet ja lian puhelimen näytöltä. Käytä hammasharjaa ja hammastahnaa kevyesti hieroen näyttöä. Pyyhi ylimääräinen tahna pois pehmeällä, kuivalla liinalla. Varmista, että näyttö on suljettu ja puhelimen liitännät on suojattu ennen puhdistusta.

10. Hoida hyönteisten puremia

Hammastahnaa voidaan käyttää rauhoittamaan hyönteisten puremista aiheutuvaa kutinaa ja punoitusta. Levitä ohut kerros hammastahnaa purema-alueelle ja anna sen kuivua. Voit tarvittaessa toistaa tämän, kunnes kutina vähenee.