Findance.com
05:10 - 05.04.2023 / viihde / Findance
Bill Gates: Tehdään parempaa tekoälyä, ei pysäytetä kehitystä

Bill Gates kommentoi avointa kirjettä

Microsoftin perustaja Bill Gates kertoi ensimmäistä kertaa julkisesti mielipiteensä avoimesta kirjeestä, joka on herättänyt keskustelua tekoälyn tulevaisuudesta.

Hänen mukaansa kehityksen pysäyttäminen ei ratkaise edessä olevia haasteita. Gatesin mielestä olisi parempi keskittyä siihen, miten tekoälyä voidaan hyödyntää parhaiten, sillä hän pitää globaalia taukoa vaikeasti toteutettavana.

Avoimen kirjeen vaatimukset

Gatesin haastattelu Reutersin kanssa seuraa avointa kirjettä, joka julkaistiin viime viikolla ja jonka allekirjoitti yli 1000 tekoälyn asiantuntijaa, mukaan lukien Elon Musk ja Apple-yhtiön perustaja Steve Wozniak.

Kirjeessä vaaditaan kiireellistä taukoa kehityksessä, joka tuottaa "voimakkaampia" järjestelmiä kuin Microsoftin tukeman OpenAI:n uusi GPT-4, joka pystyy käymään ihmisen kaltaista keskustelua, säveltämään kappaleita ja tiivistämään pitkiä dokumentteja.

Bill Gatesin näkemykset tekoälystä

Gatesin mielestä yhden ryhmän pyytäminen pysäyttämään kehitys ei ratkaise ongelmia. Hän uskoo, että tekoälystä on valtavasti hyötyä ja että haasteelliset alueet tulisi tunnistaa.

- En usko, että yhden tietyn ryhmän pyytäminen tauolle ratkaisee haasteita, Gates sanoi Reutersille.

- On selvää, että näistä asioista on valtavaa hyötyä... Meidän on vain tunnistettava haasteelliset alueet.

Bill Gates on ollut tekoälyn vankka kannattaja ja kuvailee sitä yhtä mullistavaksi kuin internet tai matkapuhelimet. Hän on sitä mieltä, että tekoälyn tulisi auttaa vähentämään maailman pahimpia epätasa-arvoja.

- Hankala on ymmärtää, keitä he sanovat pysäyttämisen tarpeessa olevan, ja olisiko jokainen maa maailmassa samaa mieltä siitä, että kehitys pitäisi pysäyttää, Gates sanoi.

- Mutta tässä aihealueessa on monia erilaisia mielipiteitä, Bill Gates huomauttaa.

Microsoft on pyrkinyt haastamaan kilpailijansa miljardien dollarien investoinneilla ChatGPT:n omistajaan OpenAI:hin.