Findance.com
15:10 - 02.04.2023 / viihde / Findance
Etikka siivouksessa: Luonnonmukainen puhdistaja kodin eri tiloissa

Etikka on ollut osa ihmisten arkea jo tuhansien vuosien ajan, ja sen monipuolisuus ja käyttömahdollisuudet ovat tehneet siitä arvokkaan apuvälineen niin ruoanlaitossa kuin kodin siivoamisessa ja puhdistamisessa.

Tutustumme nyt etikan käyttöön erityisesti siivous- ja puhdistustarkoituksissa, ja opit, kuinka voit hyödyntää sen ominaisuuksia kodin eri tiloissa.

Etikan ominaisuudet puhdistusaineena

Etikka on luonnontuote, joka valmistetaan etanolista käymisen avulla. Sen happamuus ja antimikrobinen vaikutus tekevät siitä tehokkaan ja monipuolisen puhdistusaineen.

Etikka sopii erinomaisesti niin rasvan, kalkin kuin homeenkin poistoon, eikä se sisällä haitallisia kemikaaleja.

Rasvan ja pinttyneen lian poistaminen etikalla

Etikka on erinomainen apu keittiössä, missä rasva ja pinttynyt lika voivat olla haasteellisia puhdistettavia.

Etikka toimii rasvan irrottajana esimerkiksi uunin, mikron tai lieden puhdistuksessa. Laimenna etikkaa vedellä ja käytä sitä puhdistusliinan tai suihkepullon avulla.

Kalkin poistaminen kylpyhuoneessa

Kalkki on yleinen ongelma kylpyhuoneissa ja saunoissa. Etikka auttaa poistamaan kalkkia suihkun lasiovista, hanasta ja suihkupäästä.

Voit käyttää etikkaa sellaisenaan tai laimentaa sitä vedellä. Anna etikan vaikuttaa hetken ennen kuin pyyhit pinnat puhtaaksi.

Homeen torjuminen etikalla

Etikka on tehokas homeen poistaja, sillä sen happamuus tappaa homeitiöitä ja estää niiden kasvua.

Suihkuta etikkaa homeisia kohtia esimerkiksi kylpyhuoneessa ja anna vaikuttaa 15-20 minuuttia. Harjaa tai pyyhi pinta puhtaaksi ja huuhtele vedellä.

Etikka ikkunoiden ja peilien puhdistuksessa

Ikkunoiden ja peilien puhdistus onnistuu myös etikalla.

Laimenna etikkaa vedellä suihkepullossa ja suihkutaseosta puhdistettavalle pinnalle. Käytä pehmeää mikrokuituliinaa tai ikkunanpesusientä puhdistukseen ja pyyhi pinta kuivaksi toisella puhtaalla liinalla.

Tämä menetelmä poistaa tehokkaasti sormenjäljet ja muut tahrat, jättäen pinnat kirkkaiksi ja raidattomiksi.

Etikan käyttö tekstiilien puhdistuksessa

Etikka soveltuu myös tekstiilien raikastamiseen ja puhdistamiseen.

Voit lisätä etikkaa pesukoneen huuhteluainelokeroon poistamaan epämiellyttäviä hajuja ja pehmentämään pyykkiä.

Etikka auttaa myös irrottamaan pinttyneitä tahroja vaatteista: liota tahraista vaatetta etikkavedessä ennen pesua tai käytä etikkaa tahranpoistoaineena suoraan tahrakohtaan.

Etikka kodin pintojen ja materiaalien puhdistuksessa

Etikka soveltuu useiden erilaisten pintojen ja materiaalien puhdistukseen, kuten lattioiden, kaakelien, lasin, metallin ja muovin puhdistamiseen.

Tarkista aina valmistajan ohjeet etikan sopivuudesta erityisesti herkille pinnoille. Laimenna etikkaa vedellä tarvittaessa ja kokeile ensin pienelle alueelle varmistaaksesi, ettei pinta vahingoitu.

Kaksimieliset suomalaiset ansaitsevat oman Spotify-soittolistansa! - vanha Portion Boys, Petri Nygård, DJ Jorma... Klikkaa soittolistaan ja tallenna!Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!