Findance.com
21:10 - 31.03.2023 / viihde / Findance
10 nerokasta kodin niksiä, jotka helpottavat arkea ja säästävät aikaa

Arjen pyöritys voi olla välillä haastavaa, mutta onneksi on olemassa lukuisia niksejä, jotka helpottavat kodin askareita ja säästävät arvokasta aikaa.

Nyt esittelemme kymmenen nerokasta kotitalousniksiä, joita voit kokeilla jo tänään.

Silitys ilman silitysrautaa

Kiireisenä aamuna vaatteiden silitys voi tuntua ylivoimaiselta tehtävältä. Kokeile tätä helppoa kikkaa: ripusta vaate kylpyhuoneeseen suihkun lähelle ja anna höyryn silittää rypyt pois.

Avaa tiukka lasipurkin kansi kuminauhalla

Tiukan lasipurkin kannen avaaminen voi olla haasteellista. Aseta kuminauha kannen ympärille, niin saat paremman otteen ja kansi aukeaa helpommin.

Puhdista mikroaaltouuni sitruunalla

Täytä kulho puoliksi vedellä ja lisää joukkoon sitruunanlohkoja. Laita kulho mikroon ja kuumenna se täydellä teholla pari minuuttia. Sitruunan höyryt irrottavat lian helposti pyyhittäväksi.

Lue myös: Sitruuna siivouksessa - Näin siivoat kotisi sitruunan avulla 10 eri tavalla

Estä jääkaapin hajut soodalla

Aseta avoin soodapurkki jääkaapin hyllylle imeyttämään epämiellyttäviä hajuja. Sooda neutraloi hajut tehokkaasti ja pitää jääkaapin raikkaana.

Pidennä tuoreiden yrttien säilyvyyttä

Aseta tuoreet yrtit lasilliseen vettä ja peitä lasi muovipussilla. Säilytä jääkaapissa, ja yrtit pysyvät raikkaina ja mehevänä pidempään.

Puhdista valkoinen tennaripohja hammastahnalla

Hiero valkoista hammastahnaa tennarien pohjiin ja harjaa vanhalla hammasharjalla. Huuhtele lopuksi vedellä, ja tennarit näyttävät jälleen kuin uusilta.

Lue myös: Hammastahnalla voi tehdä paljon muutakin kuin pestä hampaat

Poista huonekalujen painaumat matosta jääkuutioilla

Aseta jääkuutio painauman kohdalle ja anna sen sulaa. Painauma kohoaa ja matto palautuu alkuperäiseen muotoonsa.

Poista punaviinitahrat suolalla

Ripottele runsaasti suolaa punaviinitahran päälle ja anna vaikuttaa hetken. Imuroi suola pois, ja tahra on huomattavasti haaleampi. Huuhtele lopuksi kylmällä vedellä

Lue myös: 9 liiallisen suolansaannin oiretta

Pidennä kynttilöiden paloaikaa pakastamalla

Laita kynttilät pakastimeen muutamaksi tunniksi ennen käyttöä. Kylmät kynttilät palavat hitaammin, mikä pidentää niiden paloaikaa.

Poista huurre pakastimesta kaapimella ja hiustenkuivaajalla

Sulata pakastin nopeasti käyttämällä hiustenkuivaajaa sulattamaan jään ja kaapimella raaputtaen huurretta pois. Näin saat pakastimen puhdistettua tehokkaasti ja nopeasti.

Nämä kymmenen nerokasta kodin niksiä auttavat sinua helpottamaan arkea ja säästämään aikaa kotitöissä. Kokeile rohkeasti erilaisia vinkkejä ja löydä ne, jotka toimivat parhaiten juuri sinun kodissasi. Onnea kokeiluihin!