Findance.com
20:10 - 03.04.2023 / viihde / Findance
Instagram myytiin aikanaan valtavalla hinnalla - Investointi olikin nerokas veto

Vuonna 2012 Facebook teki silloin yllättävän ja rohkean liikkeen ostamalla Instagramin miljardilla dollarilla.

Monet pitivät tätä kauppaa erittäin kalliina ja jopa ylihintaisena, sillä tuolloin vain kaksi vuotta vanhalla Instagramilla oli vasta noin 30 miljoonaa käyttäjää eikä selvää liiketoimintamallia.

Nyt, yli kymmenen vuotta myöhemmin, voimme katsoa taaksepäin ja arvioida, oliko Instagramin hankinta kuitenkin hyvä investointi Facebookille (nykyinen Meta).

Kasvu ja käyttäjämäärät

Ensimmäisenä huomioitavana seikkana on Instagramin merkittävä kasvu kaupan jälkeen.

Vuoden 2012 jälkeen Instagramin käyttäjämäärä on kasvanut räjähdysmäisesti, ja palvelulla on tällä hetkellä lähes 3 miljardia aktiivista kuukausikäyttäjää.

Kasvu on ollut valtava menestystekijä Instagramille ja samalla myös Facebookille.

Liiketoimintamalli ja mainostulot

Instagramin liiketoimintamalli on kehittynyt vuosien varrella, ja palvelu on löytänyt paikkansa erityisesti kohdennetun mainonnan alustana.

Facebookin omissa mainostyökaluissa Instagram-mainonta on integroitu saumattomasti osaksi kokonaisuutta, mikä on houkutellut mainostajia entistä enemmän käyttämään palvelua.

Instagramin arvioidaan tuottavan tänä vuonna n. 40 miljardia dollaria mainostuloja, mikä on merkittävä osa Facebookin kokonaistuloista.

Brändi ja kilpailu

Instagramin osto on myös auttanut Facebookia vahvistamaan asemaansa sosiaalisen median markkinoilla.

Instagram on noussut yhdeksi tärkeimmistä sosiaalisen median alustoista, ja sen avulla Facebook on pystynyt kilpailemaan tehokkaammin esimerkiksi Snapchatin, TikTokin ja Twitterin kanssa.

Lisäksi Instagram houkuttelee yhä Facebookia nuorempaa yleisöä, joka on tärkeää pitkän aikavälin menestyksen kannalta.

Lue myös: Kun Instagram-tili hakkeroidaan tai lukitaan: 4 tarinaa Suomesta

Nerokas investointi

Vaikka Instagramin miljardin dollarin myyntihinta vaikutti aluksi kalliilta, on selvää, että investointi on tuottanut Facebookille moninkertaisesti.

Instagramin käyttäjämäärän valtava kasvu, mainostulot ja brändin vahvistuminen ovat kaikki tekijöitä, jotka osoittavat Instagramin oston olleen erinomainen investointi Facebookille.

Lisäksi Instagramin osto on auttanut Facebookia pysymään kilpailukykyisenä sosiaalisen median alati muuttuvassa maisemassa.

artikkelin avainsanat:
Facebook Instagram Meta sosiaalinen media tech