Findance.com
03:10 - 22.03.2023 / viihde / Markku Leppilampi
Huima kuuprojekti! Rolls-Royce sai nyt mojovahkon lisärahoituksen
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Britannian avaruusjärjestö aikoo jatkaa Rolls-Roycen tukemista huimassa projektissaan. Tarkoituksena on ratkaista tulevien kuumatkaajien energiatarpeet [lähde].

Rolls Roycella on kehitteillä mikroreaktori, joka on pieni, modulaarinen ydinreaktori. Jo aiemmin projektiin investoinut Britannian avaruusjärjestö UK Space Agency aikoo nyt tukea projektia lisää 3,3 miljoonalla eurolla. Projektissa on mukana Rolls-Roycen lisäksi Sheffieldin yliopiston Advanced Manufacturing Research Center, Nuclear AMRC sekä Oxfordin yliopisto.

- Kaikki avaruustehtävät ovat riippuvaisia virtalähteestä, joka tukee viestintäjärjestelmiä, elämää ja tieteellisiä kokeita, avaruusvirasto tähdensi.

Avaruusjärjestön toimitusjohtaja Paul Bate sanoi projektin jopa voivan luoda pohjan ihmisen jatkuvalle läsnäololle kuussa.

- Aurinkovoima vaikuttaisi itsestään selvältä valinnalta, mutta Kuun pyöriminen johtaa kahden viikon vuorokauteen, jota seuraa kaksi viikkoa pimeyttä tai yötä - ei ihanteellista, National Space Centerin Dhara Patel puolestaan sanoi.

Mikroreaktoria on kaavailtu paitsi Kuussa sijaitsevaksi energialähteeksi niin myös avaruusmatkailun voimanlähteeksi.

Lue myös: Rolls-Royce suunnittelee moottoria avaruusmatkailuun - tältä näyttää kaunis "mikroreaktori"

artikkelin avainsanat:
avaruus kuu Rolls-Royce tech ydinvoima