Pixabay
03:10 - 17.03.2023 / viihde / Markku Leppilampi
VW lokasi nimeään lapsen sieppauksessa - tarjoaa monille asiakkaille nyt ilmaisen palvelun viiden vuoden ajaksi

Ainakin Yhdysvalloissa autovalmistajilla on yhä enenevissä määrin käytössä maksullisia palveluja. Joitakin autossa olevia toimintoja ei siis saa käyttöön, jos niistä ei maksa kuukausimaksua [lähde].

VW on yksi tällainen autovalmistaja, joka tarjoaa esimerkiksi GPS-paikannuspalvelun autoihinsa. Sille olisi ollut huutava tarve vastikään Illinoisissa sattuneessa autovarkaudessa, jossa tuli samalla siepatuksi autossa ollut lapsi.

Kaksivuotiaan lapsen paikantaminen vaikeutui, koska Volkswagegenin Car-Net-palvelu kieltäytyi antamasta pääsyä paikallistamisominaisuuteen. Syynä oli, ettei kuukausitilaus ollut enää voimassa. Car-Net vetosi sheriffin toimiston mukaan myös yhtiön käytäntöön.

- Etsiessään varastettua ajoneuvoa ja vaarassa olevaa lasta, sheriffin etsivät soittivat välittömästi Volkswagen Car-Netiin yrittääkseen jäljittää ajoneuvon, Lake Countyn sheriffin toimisto tiedotti Facebookissa julkaistussa lausunnossa.

Lue myös: Tesla feikkasi yhden kuuluisimmista videoistaan, jota Elon Musk hehkutti 2016

- Valitettavasti tapahtui viivytys, koska Volkswagen Car-Net ei jäljittänyt ajoneuvoa, jossa kaapattu lapsi oli, ennen kuin he saivat maksun varastetun Volkswagenin seurantalaitteen uudelleenaktivoimiseksi, sheriffin toimistosta kerrottiin 150 dollarin maksusta.

Asiaa hoitaneen poliisin piti selvittää sen jälkeen asianosaisen luottokortin numero, soittaa takaisin Car-Netiin ja maksaa 150 dollaria. Vasta tuolloin GPS-tiedot heltisivät Volkswagenilta.

Aikaa tuhraantui puoli tuntia, ja auton sijainti oli siihen mennessä jo selvitetty toisin keinoin. Volkswagen kertoi myöhemmin, että Car-Net-palvelua hoitaa kolmas osapuoli, ja että kyseessä oli "vakava rikkomus". Volkswagenin mukaan heillä on toimintatapa virkavallan kanssa toimimiseen koskien hätäapupyyntöjä.

Lapsi saatiin takaisin turvallisesti. Volkswagen on reagoinut kohuun tarjoamalla paikannuspalvelun viiden vuoden ajaksi ilmaiseksi useimpiin automalleihinsa, joiden vuosimallit ovat vuodelta 2020-2023. [lähde]

artikkelin avainsanat:
autot tech Volkswagen