Amazon Studios
18:10 - 31.12.2022 / tv-sarjat / Findance
Amazon Prime Video: Yliluonnollinen trillerisarja tulossa "Halusin tarinan, joka vastaa mittakaavaltaan jotain näin suurta"

Amazon Prime Video aloittaa 6. tammikuuta 2023 uuden yliluonnollisen trillerisarjan The Rig.

Öljynporauslautta on katkaissut kaikki yhteydet rannikolle, ja sen miehistö on jäänyt pulaan Pohjanmeren rajuihin aaltoihin.

Helikopteri ei ole tulossa ja tarvikkeet ovat vähissä, joten porauslautan pomo Magnus yrittää opastaa jo valmiiksi hajanaista miehistöään kriisin keskellä. Hänen yrityksensä palauttaa yhteys mantereeseen ovat kuitenkin toistuvasti kariutuneet, kun jännitteet ja vainoharhaisuus lisääntyvät, porauslautan järjestelmät pettävät ja tuhoisa onnettomuus tuo heidät kaikki kasvokkain yhden planeetan äärimmäisimpiin kuuluvan työympäristön tappavien vaarojen kanssa.

Pictor Energy Companyn edustaja Rose suhtautuu aluksi epäilevästi miehistön pahaenteisiin teorioihin siitä, mitä ulkona tapahtuu, ja haluaa saada kaikki takaisin töihin ja pitää öljyn virtauksen käynnissä. Mutta todisteiden lisääntyessä hänen tieteellinen uteliaisuutensa saa hänet paljastamaan totuuden heitä vastaan suunnatuista luonnottomista voimista.

Hahmojen on selviydyttävä porauslautan äärimmäisistä olosuhteista ja kohdattava aiempien päätöstensä seuraukset, jotta he selviytyisivät sieltä hengissä. Kun he huomaavat herättämänsä voiman laajuuden, he ymmärtävät, että suurin vaara ei uhkaa vain heitä itseään vaan kaikkia niitä, jotka he ovat jättäneet maalle.

David Macphersonin luoman sekä John Stricklandin ja Alex Holmesin ohjaaman hahmovetoisen mysteeritrillerin pääosissa nähdään Iain Glen, Emily Hampshire, Martin Compston, Calvin Demba, Owen Teale, Richard Pepple, Rochenda Sandall, Mark Ady ja Molly Vevers.

- Öljynporauslautat ja se maailma olivat aina olleet osa elämääni, kun kasvoin, David Macpherson sanoo Herald Scotlandin haastattelussa.

- Kun niitä korjataan Invergordonissa, ne kohoavat kaupungin yläpuolelle, ja ne näkyvät kaikkialla. Isäni rakensi lauttoja Niggin telakalla, ja kun olimme vähän vanhempia, hän alkoi työskennellä merellä. Hän tuli aina takaisin ja kertoi paljon tarinoita kaikista oudoista asioista, joita siellä tapahtui.

- Se maailma on kiehtonut minua, koska se on niin suuri osa Skotlannin tarinaa. Siihen liittyy niin paljon, mutta se on silti myös hyvin piilotettu maailma. Ellei itse työskentele siellä, on hyvin vaikea kuvitella, millaista se todella on. Vaikka isäni ja monet ystäväni työskentelevät merellä ja ovat kuulleet kaikki tarinat, se ei ole mitään verrattuna siihen, että on itse paikalla ja lähellä.

Macpherson rakastaa scifiä ja hän uskoo, että genre sopii hyvin öljynporauslautalle. Hän kertoo inspiroituneensa erityisesti Alien ja The Thing-elokuvista.

- Öljynporauslautta on niin massiivinen ympäristö - tekniikka on niin suurta ja ylivoimaista - että halusin tarinan, joka vastaa mittakaavaltaan sitä. Leikimme monilla suurilla ajatuksilla siitä, missä maailmassa olemme nykyään ja mihin olemme ehkä menossa, Macpherson kertoo.

Katso Amazon Prime Video -sarjan, The Rig -traileri alla: