Tesla
10:10 - 23.12.2022 / viihde / Findance
Tesla lanseeraa edistyneen langattoman latausalustan

Tesla on julkistanut uuden langattoman latausalustan, joka näyttäisi saaneen vaikutteita Applen AirPowerista, arvioi 9to5Mac.

Vuonna 2019 Apple perui AirPowerin lanseerauksen teknisten ongelmien vuoksi. Lisälaitteen odotettiin lataavan jopa kolme laitetta samanaikaisesti, ja se sai kuluttajilta innostuneen vastaanoton.

Tesla on ottanut AirPowerin konseptin ja luonut oman versionsa. Langattomassa latausalustassa on kulmikas, metallinen muotoilu, joka on yhtiön mukaan saanut vaikutteita Teslan Cybertruckista. Se tarjoaa jopa 15 W pikalataustehoa laitetta kohti, ja sillä voi ladata jopa kolmea laitetta samanaikaisesti.

Langaton latausalusta koostuu alumiinikotelosta, ensiluokkaisesta alcantara-pinnasta ja irrotettavasta magneettijalustasta, jonka avulla voit asettaa laturin tasaisesti tai kulmaan paremman näkyvyyden takaamiseksi. Siinä on 30 käämiä, jotka on rivissä ja joiden muotoilu on hyvin samankaltainen kuin Applen AirPowerin suunnittelussa.

Vaikka syy Applen AirPowerin peruuttamiseen on edelleen epäselvä, huhujen mukaan AirPowerin prototyypit ylikuumenivat helposti. Teslan insinöörit ovat saattaneet löytää keinon ratkaista saman ongelman, minkä ansiosta heidän langaton latausalustansa voi menestyä.

Uusi Wireless Charging Platform on nyt ennakkotilattavissa Teslan verkkokaupasta. Teslan Qi-laturin hinta on 300 dollaria. Sen mukana toimitetaan integroitu USB-C-kaapeli ja 65 W:n USB-C-sovitin sekä irrotettava magneettinen jalusta. Ensimmäiset yksiköt toimitetaan helmikuussa 2023.