Alamy / AOP
08:10 - 20.12.2022 / viihde / Findance
Teslaa syytetään kahden työntekijän laittomista potkuista - Arvostelivat Elon Muskia

Kaksi entistä Teslan työntekijää on jättänyt valituksen National Labor Relations Boardille (NLRB) väittäen, että heidät erotettiin laittomasti yrityksestä heidän osallistuttuaan järjestäytyneeseen toimintaan Teslan toimitusjohtajan Elon Muskin arvostelemiseksi.

Kaliforniassa asuvat työntekijät väittävät The Vergen mukaan, että heidän erottamisensa rikkoi liittovaltion lakia, joka suojelee työntekijöiden työoloihin liittyvää sananvaltaa. He sanovat olleensa mukana laatimassa kahta kirjettä, joista toisessa pyydettiin Teslaa harkitsemaan uudelleen työhönpaluuta koskevia menettelytapojaan ja toisessa korostettiin Muskin twiittiä, joka heidän mukaansa rikkoo yhtiön häirinnän vastaisia menettelytapoja.

Entiset Teslan työntekijät ovat palkanneet saman asianajotoimiston, joka edusti ryhmää SpaceX:n entisiä työntekijöitä, jotka väittävät saaneensa laittomasti potkut sen jälkeen, kun he olivat kirjoittaneet kirjeen, jossa kehotettiin yhtiötä vahvistamaan "nollatoleranssikäytäntöjään" Muskiin kohdistuneiden seksuaalisen häirinnän syytösten jälkeen.

Yhdeksän työntekijää sai lopulta potkut sen jälkeen, kun kirje tuli julki kesäkuussa 2022, ja kahdeksan heistä nosti syytteen liittovaltion sääntelyviranomaisille, raportoi The Verge.

Teslan työntekijöiden valitukset heijastavat SpaceX:n entisten työntekijöiden valituksia, ja he väittävät, että heidän potkut rikkoivat Yhdysvaltain lakeja, jotka kieltävät työnantajia ryhtymästä toimiin työntekijöitä vastaan, koska nämä ovat ryhtyneet työoloihinsa liittyviin kollektiivisiin toimiin.

Tesla ei ole vielä The Vergen mukaan vastannut syytöksiin, eikä se ole kommentoinut asiaa julkisesti sen jälkeen, kun se lakkautti lehdistösuhdeosastonsa vuonna 2019.

Yhtiö on kuitenkin joutunut aiemmin lukuisten työntekijöiden syytösten ja oikeusjuttujen kohteeksi, mukaan lukien ammattiliittojen hajottaminen, seksuaalinen häirintä sekä rotuun ja sukupuoleen perustuva syrjintä.

artikkelin avainsanat:
Elon Musk SpaceX Tesla