EPA / AOP
18:10 - 24.12.2022 / viihde / Findance
Näin paljon Elon Musk pulitti Tesla-brändinimestä

Elon Muskin Teslasta on tullut yksi autoteollisuuden tunnetuimmista nimistä viime vuosina. Tesla-nimen takana on kuitenkin pieni ponnistus, muistelee SlashGear.

Lesley Stahlin haastattelussa 60 Minutes -ohjelmassa Musk paljasti, että Tesla ei alun perin omistanut nimensä oikeuksia. Musk kertoi ostaneensa tavaramerkin Brad Siewertiltä 75 000 dollarilla vuoden 2004 lopulla. Siewert oli alun perin hakenut tavaramerkkiä vuonna 1994.

Muskin ja muiden Teslan perustajien harkitsema vaihtoehtoinen nimi oli Faraday, jota kilpailija käytti myöhemmin. Tesla nimettiin Nikola Teslan mukaan, insinöörin, joka kehitti vaihtosähkömoottorin, johon Teslan sähköautot perustuvat.

Teslan menestys on ollut merkittävää. Sen jälkeen, kun yritys perustettiin vuonna 2003, sen arvo on kasvanut räjähdysmäisesti. Tesla on nyt maailman arvokkain autoyhtiö, eikä ole yllätys, että Musk oli valmis investoimaan nimeen varmistaakseen sen menestyksen.

75 000 dollarin sijoitus on varmasti tuottanut tulosta, ja Teslan tuotenimestä on tullut sähköautojen synonyymi. Teslan ja Tesla-brändin menestys korostaa, miten tärkeää on investoida vahvaan brändi-identiteettiin.