Alamy / AOP
19:10 - 18.12.2022 / viihde / Findance
Aurinkopaneeli sähköauton katolle - Kannattavaa vai ei?

Autovalmistajat kehittävät yhä halvempia ja tehokkaampia sähköajoneuvoja, ja yksi viimeisimmistä kehityskohteista on aurinkokatto. Mutta onko aurinkopaneeli sähköauton katolla vain markkinointikikka?

Aurinkokatolla varustetut sähköautot voisivat tarjota kuljettajille suuremman toimintasäteen ja vähemmän käyntejä latauspisteessä. Hyundai Ioniq 5 -malliin on saatavissa aurinkokatto, jonka on luvattu tuovan yli 1 200 ilmaista kilometriä vuoden aikana. Fisker puolestaan lupailee Slash Gearin mukaan, että Fisker Ocean Extreme -sähköauton aurinkokatto voisi optimaalisissa olosuhteissa tuoda jopa yli 3 000 kilometriä.

Toisaalta on otettava huomioon joitakin haasteita. Suurin haaste ovat kustannukset: aurinkokattojen asentaminen sähköautoihin on kallista. Lisäksi aurinkopaneelien hyötysuhde on vain 20-25 prosenttia. Tämä tarkoittaa Engineering Explainedin mukaan, että esimerkiksi Tesla Model 3:n 75 kWh:n akun lataaminen 100 prosenttiin veisi 200 tuntia eli yli kahdeksan päivää.

Tällä hetkellä aurinkokattojen käyttö sähköautoissa on vielä lapsenkengissä, mutta tämä voi muuttua tulevaisuudessa. Fiskerin toimitusjohtaja Henrik Fisker uskoo, että teknologia voi kehittyä ja mahdollistaa kuljettajille lyhyet matkat ilman muuta virtaa kuin aurinkoenergiaa.

- Uskon, että kun alamme parantaa tätä teknologiaa, voimme ehkä myöhemmässä vaiheessa joidenkin vuosien kuluttua kaksinkertaistaa tai kolminkertaistaa energiansaannin. Näin päästäisiin pisteeseen, jossa voi tehdä pieniä matkoja käyttämättä muuta energiaa kuin aurinkoenergiaa. Emme ole vielä siinä vaiheessa, Fisker toteaa MotorTrendille.

Kaiken kaikkiaan on selvää, että sähköautojen aurinkokatoilla on potentiaalia olla käyttökelpoinen tekniikka. Jotta ne kuitenkin yleistyisivät, autonvalmistajien on tehtävä niistä halvempia ja tehokkaampia.