JOSBRA design / Unsplash
18:10 - 20.12.2022 / viihde / Findance
Ruokasooda ja etikka uunin puhdistamisessa
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!

Nyt on uunin puhdistamisen aika kotikonstein!

Ennen kuin aloitat, ota huomioon, että uunisi on käyttökelvoton noin 12 tuntia tämän prosessin aikana. Suunnittele sen mukaan. Suosittelemme, että aloitat tämän puhdistuskuurin illallisen jälkeen, jolloin uunia ei tarvita läpi yön, ja viimeistelet puhdistuksen seuraavana aamuna.

Tarvitset ruokasoodaa, etikkaa (tai väkiviinaetikkaa), kumihanskat ja puhdas liina.

Poista ensin sisältä uunin irtoavat osat. Pyyhi ylimääräiset hiiltyneet palat pois uunin pohjalta.

Sekoita sitten yksi kupillinen ruokasoodaa ja 3/8 kupillista vettä ja lisää sitä ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes saat levitettävän tahnamaisen koostumuksen.

Laita kumihanskat käteen ja levitä soodavesiseos uunin sisäpuolisille sivuille, pohjalle ja luukulle. Sulje uunin luukku ja anna vaikuttaa 12 tuntia tai yön yli.

Kun 12 tuntia on kulunut, ota puhdas, kostea liina ja ala pyyhkiä tahnan palasia uunin sisäpinnoilta. Täytä suihkepullo laimentamattomalla etikalla ja aloita suihkuttaminen pieninä osina kerrallaan uunin sisäosiin ja luukkuun. Pyyhi etikka pois osa kerrallaan, kunnes uunin sisäpuoli on puhdas.

Saattaa vaatia useita pyyhkintäkertoja, jotta soodavesiseos ja etikka saadaan kokonaan poistettua uunista, mutta sen ei pitäisi olla vaikeaa.

Ja jos uunia ei ole puhdistettu pitkään aikaan, tahroja saattaa jäädä tämän puhdistuksen jälkeenkin. Mutta joka kerta kun teet tämän, kuukauden tai kahden välein, uunistasi tulee puhtaampi ja puhtaampi.

Suomen opettajat (ja koululaisten vanhemmat?) ansaitsevat oman bilebiisinsä! Klikkaa Spotifyyn ja kuuntele!

Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!