Alamy / AOP
12:10 - 20.12.2022 / elokuvat / Findance
Dramatron luo tekoälyn avulla elokuvan käsikirjoituksen - DeepMind ällistyttää AI-sovelluksellaan

Ovatko ne ajat jo takana, jolloin käsikirjoittaminen oli huolellista hahmojen, juonenkäänteiden ja dialogin luomista? Alphabetin (Google) brittiläinen tekoäly-yritys DeepMind on kehittänyt kirjoittajien avuksi vallankumouksellisen tekoälytyökalun nimeltä Dramatron, joka voi luoda hahmokuvauksia, juonenkäänteitä, paikkakuvauksia ja dialogia.

Alkuun päästäkseen käsikirjoittajat tarvitsevat OpenAI:n API-avaimen ja Perspective API-avaimen, jos he haluavat vähentää riskiä, että Dramatron tuottaa "loukkaavaa tekstiä". Tekoälytyökalu luo nopeasti otsikon, hahmot, kohtaukset ja asetelmat kirjoittajan antamien tietojen perusteella. Syntyvä dialogi on loogista mutta Engadgetin arvion mukaan "latteaa".

Dramatron voi Engadgetin mukaan olla hyödyllinen maailman rakentamisessa, erilaisten lähestymistapojen tutkimisessa juonielementtien tai hahmojen muuttamiseen ja jopa luovaksi koetun idean tuottamisessa.

DeepMind on huomauttanut, että Dramatron voi tulostaa kielimallin kouluttamiseen käytettyjä tekstinpätkiä, jotka tuotetussa käsikirjoituksessa käytettynä voisivat johtaa syytöksiin plagioinnista.

DeepMindin Dramatron voisi tekoälyn avulla tuottaa vähintäänkin ideoita täydellisen käsikirjoituksen laatimiseen. Lieneekin vain ajan kysymys, milloin Dramatronia (tai vastaavaa tekoälyohjelmistoa) käytetään suuren elokuvan tai näytelmän luomiseen.

Katso Alan D. Thompsonin Dramatron-video alla: