Dyson
09:45 - 09.12.2022 / viihde / Findance
Dyson Zone -kuulokkeet puhdistavat ilmaa - ja näyttävät hurjilta!

Erityisesti pölynimureistaan tunnettu Dyson tuo markkinoille hengitysilmaa puhdistavat kuulokkeet.

The Vergen mukaan Dyson tuo Dyson Zone -kuulokkeet markkinoille Yhdysvalloissa maaliskuussa 949 dollarin (897 e) hintaan.

Dyson Zone tukee Bluetooth 5.0:aa ja siinä on 3,5 mm:n ääniliitäntä sekä USB-C-portti latausta varten. Dysonin mukaan kuulokkeet kestävät jopa 50 tuntia akkua pelkällä äänentoistolla, mikä lyhenee neljään tuntiin yhdistetyssä ilmanpuhdistuksessa ja äänentoistossa. Kuulokkeissa on 2 600 mAh:n litiumioniakku, jonka Dyson kertoo latautuvan täyteen kolmessa tunnissa.

Dyson Zone -kuulokkeissa on 11 mikrofonia, joista kahdeksan on laitteen kehittyneen melunvaimennusjärjestelmän (ANC) käytössä. Dysonin mukaan nämä mikrofonit voivat tarkkailla ympäröiviä ääniä 384 000 kertaa sekunnissa ja vähentää taustamelua jopa 38 dB. Kaksi jäljelle jäävistä mikrofoneista vaimentaa ilmansuodatusjärjestelmästä tulevaa melua, kun taas yhtä mikrofonia käytetään puheluiden puheäänen havaitsemiseen.

Dyson Zone -kasvo-osan sisällä olevien sähköstaattisten suodattimien yhdistelmä voi vangita jopa 99 prosenttia hiukkasista (niinkin pienet kuin 0,1 mikronia), ja hiilisuodattimet kohdistuvat kaupunkien saastumiseen liittyviin kaasuihin, kuten typpidioksidiin ja rikkidioksidiin. Nämä suodattimet kestävät 12 kuukautta, eivätkä ne ole uudelleenkäytettäviä. Dyson ei The Vergen mukaan ole esittänyt väitteitä siitä, että Dyson Zone -puhdistinta voisi käyttää esimerkiksi koronaviruksen leviämisen estämiseen.

Dyson Zone
Kuva: Dyson

Ilmansuodatusjärjestelmä toimii kuin visiiri, sillä se ei muodosta tiivistä tiivistettä kasvojen ympärille, ja se voidaan irrottaa kuulokkeista, jolloin se napsahtaa paikalleen magneettien avulla. Sisäänrakennettu anturi tarkkailee ilmanlaatua ja ympäristön melutasoa reaaliaikaisesti ja antaa tulokset MyDyson-sovelluksen kautta. Sisäänrakennettu kiihtyvyysanturi valvoo ja säätää ilmavirtaa automaattisesti, kun laite on automaattisessa tilassa visiirin ollessa kiinnitettynä, ja laite siirtyy valmiustilaan, kun sitä ei käytetä. Irrotettavan visiirin upottaminen aktivoi keskustelutilan, pysäyttää puhdistuksen ja keskeyttää musiikin.

Dyson Zone painaa 595 grammaa ilman visiiriä ja 670 grammaa sen kanssa.

artikkelin avainsanat:
ANC Dyson Dyson Zone kuulokkeet pölynimuri tech