Pixabay
02:25 - 16.10.2022 / viihde / Tuija Mehtätalo
Miksi koirat nuolevat omistajiensa varpaita?

Koirat ovat kovia nuolemaan. Se voi kohdistua esimerkiksi esineisiin, mutta usein myös ihmisiin. Varsinkin ihmisten varpaat tuntuvat olevan koirilla yleisiä kohteita, joita ne nuolevat. Mutta miksi ja jos siitä ei pidä, niin miten koiraa voi estää tekemästä niin?

Koiraemo nuolee pentujaan puhdistamisen, mutta myös sen takia, että koiranpennut voisivat hengittää paremmin. Se myös stimuloi koiranpentujen ruuansulatusta. Pennut nuolevat emoaan vastineeksi tuosta avusta. Ne jatkavat tuota tapaa myös myöhemmin, jolloin esimerkiksi niiden omistajatkin voivat olla nuolemisen kohteena.

Koirat osoittavat esimerkiksi varpaiden nuolemisella omistajalleen kiintymystä ja saadakseen huomiota. Ne tekevät sitä varsinkin ahdistuneena ja silloin, kun ne haluavat huomiota. Samalla ne saavat myös haisteltua ihmistä ja hajuaisti kertookin niille monia tärkeitä asioita.

Peset varmasti varpaasi usein, joten siitä ei ole periaatteessa mitään haittaa, jos koirasi nuolee niitä. Jos et kuitenkaan pidä siitä, voit yrittää estää sen. Tarjoa koirallesi jotain muuta nuoltavaa, jotta varpaasi eivät olisi nuolemisen kohteena. Kehu tai anna koiralle herkkuja, jos koira jättää varpaasi rauhaan.

Koira saattaa olla kova nuolemaan myös silloin, jos sillä on jokin sairaus. Joskus voi olla syytä kääntyä eläinlääkärin puoleen, jos koiralla tuntuu olevan aina kieli ulkona suusta.

artikkelin avainsanat:
eläimet koira koirat