Ismo Pekkarinen / AOP
11:56 - 06.10.2022 / viihde / Findance
Lauantaina 8.10. on Kodin päivä - "Koti ansaitsee oman juhlapäivänsä"
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Lauantaina 8. lokakuuta vietetään vuosittaista Kodin päivää. Asuntosäätiön Kotionnellisuus-tutkimuksen mukaan koti vaikuttaa keskeisesti suomalaisten onnellisuuteen.

Asuntosäätiön Kotionnellisuus-tutkimuksessa selvitettiin toista kertaa Suomen onnellisuuden tilaa ja kodin roolia siinä. Koti nousi toiseksi tärkeimmäksi onnellisuuden lähteeksi heti terveyden jälkeen.

- Kodin vaikutus suomalaisten onnellisuuteen on merkittävä, ja koti on korvaamaton turvasatama myös epävarmoina aikoina. Koti ansaitsee oman juhlapäivänsä, hehkuttaa Asuntosäätiön viestintä- ja markkinointijohtaja Johanna Otranen.

Kodin päivää voi viettää itselle mieluisalla tavalla - kotona!

- Kotionnellisuus-tutkimuksemme mukaan lauantai on suomalaisten suosikkipäivä. Lauantai on myös päivä, jolloin vietämme tyypillisesti eniten aikaa kotona, joten on luontevaa juhlistaa Kodin päivää lauantaina. Kodin päivää voi viettää ihan vain rauhassa tai vaikka kahvilla naapurin kanssa, Johanna Otranen tuumii.

Asuntosäätiö kehottaa kaikkia jakamaan tuntemuksiaan Kodin päivästä sosiaalisessa mediassa tunnisteella #kodinpäivä.

Asuntosäätiön Kotionnellisuus-tutkimuksessa selvitettiin toista kertaa suomalaisten onnellisuuden lähteitä ja erityisesti kodin merkitystä onnellisuudelle. Elokuussa 2022 toteutettuun tutkimukseen vastasi 1 068 henkilöä, jotka edustivat 18-69-vuotiaita suomalaisia.