Turun Kirjamessut
13:54 - 27.09.2022 / viihde / Findance
Turun Kirjamessut 2022 on massiivinen: 120 näytteilleasettajaa ja yli 600 esiintyjää

Turun Kirjamessut järjestetään 30. syyskuuta - 2. lokakuuta Turun Messukeskuksessa. Kirjamessujen kanssa samaan aikaan järjestetään myös Ruoka- ja Viinimessut.

Turun Kirjamessuilla on noin 120 näytteilleasettajaa ja yli 600 esiintyjää seitsemällä lavalla. Mukana on laaja kirjo kustantajia, kirjallisuusyhdistyksiä, kirjakauppoja, antikvariaatteja sekä kirjailijoita ja heidän uusia kirjojaan. Kirjamessut tarjoavat kävijöilleen edullisia kirjatarjouksia, ja monet kirjat ovat myös kirjailijoiden signeerattavissa.

- Olemme iloisia, että hiljaisten tapahtumavuosien jälkeen kirjallisuus näkyy ja kuuluu nyt laajalla rintamalla, sanoo Turun kirjamessujen ohjelmajohtaja Vilja-Tuulia Huotarinen.

Turun kirjamessuilla mukana ovat muun muassa Enni Mustonen, Satu Rämö, Hanna Brotherus, Riikka Pulkkinen, Helena Petäistö, Rosa Meriläinen, Mona Bling, Tuomas Kyrö, Jari ja Kati Tervo, Kari Hotakainen, Olli Jalonen, Kjell ja Mårten Westö, Michael Monroe, Antti Nylén ja monet muut.

Kansainvälisiä vieraita ovat ruotsalainen kirjailija Tove Alsterdal ja virolainen kirjailija, muusikko ja ohjaaja Mart Sander. Poliitikoista messuilla ovat tänä vuonna edustettuina muun muassa Li Andersson, Maria Ohisalo, Olli Rehn, Eeva-Johanna Eloranta ja Kike Elomaa.

Lisäksi paikalla ovat mm. Lenita Airisto, Maaret Kallio, Jasmin Hamid, Eero Huovinen ja Pekka Sauri.

- Tavoitteenamme on laajentaa käsitystä kirjallisuudesta taidemuotona ja tuoda esiin sen luontaisia monitaiteellisia ulottuvuuksia sekä palvella laajempaa kulttuurin kuluttajayleisöä, sanoo Vilja-Tuulia Huotarinen.

- Ohjelmassa on muun muassa kalliomaalauksia ja kirjojen kansitaidetta, lastenkirjojen kuvituksia ja kirjailijoiden exlibriksia. Neromyyttejä tutkitaan, taiteilijaelämäkertojen muusat pääsevät ääneen ja kirjailijat kertovat kuvataiteilijoista, jotka ovat inspiroineet heidän teoksiaan. Helene Schjerbeckistä paljastuu uusia näkemyksiä hänen kirjelöytöjen kautta. Sarjakuva on minunkin rakastamani genre, ja tänä vuonna Kirjamessuilla puhutaan paljon sarjakuvataiteilijoista, Huotarinen lisää.

Kuvataiteen teemaan kuuluvat maalauksen, kuvanveiston, piirustuksen, kuvituksen, valokuvan, grafiikan ja sarjakuvan eri lajit.

Lisäksi lapsille on tarjolla kymmeniä ohjelmia, kuten Pikku Kakkosen Salasaari, joka kutsuu lapset seikkailuun.

Lue myös: Emelie Schepp saapuu Helsingin Kirjamessuille - Karhu nukkuu ilmestyi kesällä