Kustannusosakeyhtiö Otava
13:07 - 27.09.2022 / viihde / Findance
Emelie Schepp saapuu Helsingin Kirjamessuille - Karhu nukkuu ilmestyi kesällä

Emelie Schepp on yksi pohjoismaisen rikoskirjallisuuden suurimmista nimistä, jonka kirjat rikkovat myyntiennätyksiä ympäri maailmaa.

Salatun menneisyytensä kanssa kamppailevasta syyttäjä Jana Berzeliuksesta kertovaa sarjaa on myyty lähes kolme miljoonaa kappaletta 30 maassa, ja Schepp on voittanut Vuoden dekkarikirjailija -palkinnon kolme vuotta peräkkäin.

Nyt Schepp tulee vihdoin Suomeen. Hän esiintyy Helsingin kirjamessuilla sunnuntaina 30. lokakuuta 2022.

Ruotsalainen Emelie Schepp (s. 1979) työskenteli useita vuosia mainosalalla projektipäällikkönä ennen kuin julkaisi esikoisromaaninsa Ikuisesti merkitty (2013, suom. 2017) omakustanteena. Kirja myi huikeat 40 000 kappaletta ja teki Scheppistä Ruotsin suurimman omakustannekirjailijan. Nyt monisyisestä syyttäjä Jana Berzeliuksesta kertovaa sarjaa on myyty maailmanlaajuisesti lähes 3 000 000 kappaletta 30 maassa.

Scheppin teosten päähenkilö Jana Berzelius on piinkova syyttäjä, jolla on salattu, väkivaltainen menneisyys. Hänen luja uskonsa lakiin, mutta myös kylmä laskelmointi ja väkivaltaisuus ovat piirteitä, joita olemme tottuneet näkemään miespuolisissa sankarimyytteissä, mutta emme niinkään naispäähenkilöissä. Tiiviisti kudotun juonen ohella juuri tämä tekee Scheppin kirjoista niin suosittuja ja tuo myös raikkaan tuulahduksen dekkarikirjallisuuden kentälle.

Ensimmäistä romaaniaan aloittaessaan Schepp oli pienten lasten äiti, joka kirjoitti iltaisin ja öisin. Kun kustantajat eivät olleet kiinnostuneita hänen käsikirjoituksestaan, Schepp päätti ottaa ohjat käsiinsä ja perustaa miehensä kanssa oman kustannusyhtiön. Kuusi kuukautta myöhemmin Ikuisesti merkitty oli myynyt Ruotsissa 40 000 kappaletta ja kustantajat olivat kiinnostuneita. Nyt Schepp ja hänen miehensä kiertävät ympäri maailmaa esiintymässä ja mainostamassa kirjasarjaansa. Sarjan uusin, tänä kesänä suomeksi ilmestynyt teos, Karhu nukkuu, on henkeäsalpaava kuvaus siitä, miten pitkälle ihmiset menevät kostonhimossaan. Seitsemäs Jana Berzelius -romaani on jo kerännyt valtavasti kiitosta lukijoilta myös Suomessa.

Lue myös: Turun Kirjamessut 2022 on massiivinen: 120 näytteilleasettajaa ja yli 600 esiintyjää