Suomen Leluyhdistys ry
12:49 - 27.09.2022 / viihde / Findance
Vuoden Lelu 2022 -kilpailun voittajat valittu - mm. Rock N Rollerskate Rainbow Riley ja My Fuzzy Friends Moji Labradoodle

Suomen Leluyhdistyksen Vuoden Lelu -kilpailun voittajat on valittu jo 17. kerran.

Uutuuslelut jaettiin viiteen eri kategoriaan: Vuoden Ajoneuvolelu, Vuoden Ensilelu, Vuoden Hahmoleikkilelu, Vuoden Innovaatiolelu ja Vuoden Rakentelulelu. Voittajien lisäksi esille nostettiin kaksi finalistia.

VUODEN AJONEUVOLELU 2022

Sharper Image RC Törmäilyautot (Proxy A/S)

Finalistit

BRIO 33312 Disney Prinsessa -linnasetti (BRIO Toy Oy / BRIO AB)
BRIO 33979 Tarrajuna (BRIO Toy Oy / BRIO AB)

VUODEN ENSILELU 2022

Hauskoihin kylpyhetkiin: kelluva eläinsaari (Oy Suomen LEGO Ab)

Finalistit

BRIO 36002 My First -valaiseva sateenkaarisetti (BRIO Toy Oy / BRIO AB)
Kasattava pupu (Tevella Oy)

VUODEN HAHMOLEIKKILELU 2022

Rock N Rollerskate Rainbow Riley (Markkinointi Suomela Oy)

Finalistit

Sylvanian Families Ponin hieno kampaamo (Epoch Traumwiesen GmbH)
Gabbyn nukkekoti (Maki A/S)

VUODEN INNOVAATIOLELU 2022

My Fuzzy Friends Moji Labradoodle (Toyrock Oy)

Finalistit

Mindfulness Koala (Markkinointi Suomela Oy)
Plus-Plus Puzzle By Number Space 500pcs (Plus-Plus A/S)

VUODEN RAKENTELULELU 2022

Poliisiasema (Oy Suomen LEGO Ab)

Finalistit

Peggy Gears (Importante Oy)
Mega Pokémon Jumbo Pikachu (Toyrock Oy)

*********

Alan yritykset ilmoittavat kilpailuun laatulelunsa, jotka kaksi tuomaristoa tutkii ja arvioi. Tuomaristo, joka koostuu vähittäiskaupan lelualan ammattilaisista, tuntee koko lelumarkkinoiden nykyisen ja tulevan tuotetarjonnan ja voi siksi vertailla uusia tuotteita laajasta näkökulmasta.

He arvioivat muun muassa uutuusarvoa, yleistä laatua, hinta-laatusuhdetta, pakkausta ja käyttöohjeita.

Toinen paneeli koostuu kasvatusalan ammattilaisista sekä päiväkoti- ja iltapäiväkerholaisista. Heidän arvioinnissaan keskitytään lelujen kehittäviin ominaisuuksiin ja kestävyyteen sekä niiden jännittävyyteen, hauskuuteen ja mahdollisuuksiin yhteiseen leikkiin.

Suomen Leluliiton Vuoden lelu -työryhmän puheenjohtajan Annariikka Karppinen-Poirotin mukaan kilpailuun osallistuneiden lelujen yleinen laatu oli tänäkin vuonna korkea.

- Olin iloinen ehdokkaiden monipuolisuudesta! Mukana oli yhä enemmän kiehtovia leluja, jotka ilahduttavat lapsia ja koko perhettä. Hinnat vaihtelivat laajasti, alle 15 eurosta 180 euroon. Mukana oli paljon eläinaiheisia leluja, mutta myös monenlaisia muita teemoja.

- Perinteisempien eläinhahmojen, kuten koirien ja hevosten, rinnalle tulivat sellaiset lelut kuin possu, oranki ja koala. Tarjolla oli myös hyvin realistisen näköinen, hoitoa tarvitseva koiranpentu, joka voisi olla hyvä valinta lapselle, jolla on eläinallergia. Samoin Mindfulness Koala, joka voi tuoda hellyyttä ja mielenrauhaa. Molemmat kuvastavat varmasti nykyistä tasapainon kaipuuta, Karppinen-Poirot sanoo.

Lue myös: Vuoden Peli 2022 -kilpailun voittajat valittu: Dragomino, Bezzerwizzer, Pelaa kuin Miljonääri ja Dinner in Paris