Suomen Leluyhdistys ry
11:02 - 27.09.2022 / pelit / Findance
Vuoden Peli 2022 -kilpailun voittajat valittu: Dragomino, Bezzerwizzer, Pelaa kuin Miljonääri ja Dinner in Paris

Vuoden Peli 2022 -kilpailun voittajat on nyt valittu! Suomen Leluyhdistyksen vuosittaisessa Vuoden peli -kilpailussa arvioidaan uusia lautapelejä neljässä eri kategoriassa: Vuoden lastenpeli, Vuoden partypeli, Vuoden perhepeli ja Vuoden strategiapeli.

VUODEN LASTENPELI 2022

Dragomino (Lautapelit.fi)

Finalistit

Laiva on lastattu (Oppi&ilo / Sanoma Pro Oy)
Lumottu metsä (Tactic Games Oy)

VUODEN PARTYPELI 2022

Bezzerwizzer (Enigma Distribution Finland Oy / Asmodee Nordics)

Finalistit

Fake Artist (Lautapelit.fi)
Mikä Sotku?! (Martinex Oy)
iKNOW 2.0 (Tactic Games Oy)

VUODEN PERHEPELI 2022

Pelaa kuin Miljonääri (BRIO Toy Oy / BRIO AB)

Finalistit

Category X (Amo Oy)
MicroMacro Rikospaikalla (Lautapelit.fi)
Kids Chronicles: Kuukiven Metsästys (Toyrock Oy)

VUODEN STRATEGIAPELI 2022

Dinner in Paris – Illallinen Pariisissa (Toyrock Oy)

Finalistit

7 Wonders Architects (Enigma Distribution Finland Oy / Asmodee Nordics)
Sagrada (Enigma Distribution Finland Oy / Asmodee Nordics)
Living Forest (Lautapelit.fi)

********

Pelit testasi ja pisteytti ensin Leluyhdistyksen kokoama tuomaristo, johon kuului laaja joukko perheitä, opettajia, aktiivisia pelaajia ja satunnaisempia pelaajia. Näin varmistettiin, että jokaiseen luokkaan oli sopivia testaajia ja että pelien erityispiirteet otettiin täysin huomioon.

Jälleenmyyjillä oli myös yksi ääni lopullisessa pisteytyksessä. Heidän asiantuntemuksensa varmistaa, että kuluttajat voivat luottaa siihen, että peli sopii oikealle pelaajaryhmälle.

Paljon mielenkiintoisia pelejä, joista voi nauttia yhdessä

Suomen Leluyhdistyksen pelitoimikunnan puheenjohtaja Seidi Ailus Tokmanni Oy:stä kertoo, että tämän vuoden pelivalikoima oli monipuolinen.

- Mukana oli paljon laadukkaita uusia pelejä ja uusia versioita vanhoista peleistä. Pelien hintatasossa oli tavallista enemmän vaihtelua, joten jokaiselle löytyy varmasti jotakin. Oli hyvä nähdä, että myös edullisemmat pelit pärjäsivät kilpailussa, Ailus tuumii.

- Viime vuoteen verrattuna peleissä korostui yhdessä pelaamisen ilo. Pitkän poikkeusajan jälkeen yhdessä oleminen ja tekeminen on varmasti erittäin tärkeää. Monia pelejä voi kuitenkin pelata vain muutaman ihmisen voimin, joten osallistujia ei välttämättä tarvita suurta määrää.

Tuomaristo käytti pelien arvioinnissa kriteereinä muun muassa pelattavuutta ja itse pelikokemusta. He arvioivat myös ohjeiden ja pakkauksen selkeyttä, mutta tärkein kriteeri oli itse peli ja pelaamisen mukavuus.

- Yleisesti ottaen tuomaristo katsoi, että kiinnostavia pelejä oli niin paljon, että niiden asettaminen paremmuusjärjestykseen oli vaikeaa. Pelien välillä käytiin kova taistelu, mutta lopulta jokaisesta kategoriasta löytyi voittaja, sanoo Ailus.

Lue myös: Vuoden Lelu 2022 -kilpailun voittajat valittu - mm. Rock N Rollerskate Rainbow Riley ja My Fuzzy Friends Moji Labradoodle