Pixabay
02:40 - 11.09.2022 / maailmalta / Markku Leppilampi
50 vuotta vanha poliisin murha selvisi - 71-vuotias mies myönsi tappaneensa

Vuosikymmeniä sitten tapahtui murha, joka järisytti etenkin siksi, että murhan kohteena oli poliisi. Murha tapahtui Yhdysvaltain Marylandissa, Montgomeryssa vuonna 1971 [lähde], ja tapaus oli pitkään paikallisen poliisin ainoa selvittämätön henkirikos, jonka kohteena oli lainvalvoja.

Rikoksen uhri James Tappen Hall oli tapauksen aikaan työskentelemässä vartijana Manor Country Club -viihdekeskuksessa, kun hän huomasi murron läheisessä asuintalossa. Hän päätti keskeyttää murtopuuhat, ja tämä päätös kävi hänen kohtalokseen. Hall löydettiin kolme päivää myöhemmin kuolleena viihdekeskuksen parkkipaikalta ampumahaava päässään.

Murhan tunnusti vastikään 71-vuotias mies nimeltään Larry David Smith. Smithiä kyllä kuulusteltiin jo vuonna 1973, mutta tuolloin hän tarjoutui puhumaan murhasta vain, jos häneen liittyvän eri rikoksen seurauksia lievennettäisiin. Venkoilusta huolimatta poliisi ei pitänyt häntä tuolloin epäiltynä - ei vaikka häntä kuulusteltiin.

Smith ehti viettää viimeiset 45 vuotta New Yorkissa, mutta hänet nostettiin lopulta epäillyksi, kun juttu otettiin jälleen tarkasteluun sen sen 50-vuotispäivänä. Smithiä kuulusteltiin tuolloin uudelleen, jolloin hän yllättäen myönsi ampuneensa Hallin.

Smith väitti kuulusteluissa ampuneensa apulaissheriffiä vahingossa siinä vaiheessa, kun apulaissheriffi saapui paikalle Smithin kuljettaessa varastettua tavaraa autoon. Smith väitti niin ikään, että hän sai vasta äskettäin tietää Hallin kuolemasta ja pyysi, että etsivät osoittaisivat hänen anteeksipyyntönsä Hallin perheelle.

Poliisipäällikkö Marcus G. Jones sanoi 51 vuotta vanhaan rikokseen saadun tunnustuksen olevan valtava saavutus. Hän sanoi myös, etteivät he olleet luovuttaneet tapauksen suhteen. Hallin tytär kiitti lainvalvojia väsymättömästä työstä tapauksen ratkaisemiseksi.

Smith pidätettiin 1. syyskuuta syytettynä ensimmäisen asteen murhasta. Tapaus käsitellään myöhemmin oikeudessa.

Lue myös: Nyt sattui leukaan! Kryptohuijaria uhkaa 40 000 vuoden vankeustuomio - varasti 2 miljardia euroa

artikkelin avainsanat:
historia rikos