Yellow Film & TV
02:55 - 11.09.2022 / elokuvat / Findance
Tältä Riku Nieminen näyttää Spedenä - Spede-elokuva tulossa 2023

Spede-elokuva saapuu leffateattereihin syksyllä 2023. Elokuvaa kuvataan Suomessa ja Liettuassa.

Pääroolissa Pertti "Spede" Pasasena nähdään Riku Nieminen.

- Katsoin lapsena Uunoja ja Speden Spelejä, mutta Speden varhaisempi tuotanto oli minulle tuntematonta. Roolin tarjoamisen aikaan Spedestä oli juuri tullut julkisuudessa esiin synkkiä puolia, joten otin kompleksisen roolin vastaan mielenkiinnolla ja haasteena. Tutkin monien videoiden kautta Speden elekieltä, sisäistä rytmiä, tapaa olla ja reagoida. Luin myös hänestä kirjoitettua ja hänen kirjoituksiaan. Siviili Pasanen ja hänen ammatillinen elämänsä ennen Speden Spelejä oli minulle pimennossa. En tiennyt, että hän oli muun muassa keksijä, Mensan jäsen ja valtiotieteiden ylioppilas, Riku Nieminen kertoo.

Vesa-Matti Loirin rooliin astuu Aku Sipola. Mikko Töyssy on Simo Salminen ja Joonas Nordman on Ere Kokkonen. Minka Kuustonen puolestaan esittää Speden vaimo Pirjo Pasasta.

Elokuvan pääroolissa Spede Pasasena nähdään Riku Nieminen. Vesa-Matti Loirin roolia näyttelee Aku Sipola. Simo Salmisena nähdään Mikko Töyssy ja Ere Kokkosena Joonas Nordman. Speden vaimoa Pirjo Pasasta näyttelee Minka Kuustonen. Lisää näyttelijöitä julkaistaan myöhemmin.

Aleksi Delikourasin ohjaamassa ja Antti Heikkisen käsikirjoittamassa elokuvassa tarkastellaan Speden ja hänen kumppaniensa elokuvantekemisen innovatiivisinta vaihetta 1960-luvun lopusta Uuno Turhapuron läpimurtoon 1970-luvun alussa. Elokuva kertoo muun muassa Uuno Turhapuron syntytarinan. Se vie katsojan myös Speden väsymättömän taistelun kulissien taakse silloisia elokuvataidepiirejä vastaan.