Alamy / AOP
02:25 - 18.08.2022 / viihde / Tuija Mehtätalo
Oletko yli 40-vuotias? Näitä ruokia syömällä pysyt nuorekkaampana

Kun haluaa pitää itsensä hyvässä kunnossa ja näyttää vielä nuorekkaalta, on ruokavalio silloin suuressa osassa. Jos olet täyttänyt jo 40 vuotta, on ruokia, joita sinun kannattasi syödä, jos haluat pysyä nuoren näköisenä ja tuntea myös itsesi sellaiseksi.

10 parasta ikääntymistä estävää ruokaa:

1. Vesikrassi on täynnä A- ja C-vitamiinia sekä antioksidantteja. Se voi neutraloida haitallisia vapaita radikaaleja ja auttaa siten pitämään juonteita ja ryppyjä poissa.

2. Punainen paprika ovat myös täynnä antioksidantteja ja C-vitamiinia, joka on kollageenin tuotannossa suuressa osassa.

3. Mustikoissa on paljon A- ja C-vitamiinia sekä ikääntymistä uhmaavaa antioksidanttia nimeltään antosyaani.

4. Papaijassa on myös paljon antioksidantteja, vitamiineja sekä kivennäisaineita, jotka auttavat ihon kimmoisuuden pitämisessä, joka minimoi samalla juonteiden ja ryppyjen syntymistä.

5. Parsakaalissa on paljon ikääntymistä estäviä aineksia, kuten C- ja K-vitamiinia, erilaisia antioksidantteja, kuitua, folaattia, luteiinia ja kalsiumia.

6. Pinaatissa on korkea C-vitamiinipitoisuus. Siitä löytyy myös paljon esimerkiksi A-vitamiinia, joka auttaa pitämään hiukset kiiltävinä.

7. Bataatissa on paljon beetakaroteenia, joka muuttuu A-vitamiiniksi, joka voi auttaa palauttamaan ihon kimmoisuuden, jolloin ihosta tulee pehmeä ja nuorekas.

8. Pähkinöissä on paljon E-vitamiinia, joka voi auttaa korjaamaan ihokudoksia, säilyttämään ihon kosteuden ja suojaamaan ihoa haitallisilta UV-säteiltä. Siinä on myös omega-3-rasvahappoa, joka vahvistaa ihosolukalvoja, suojaa ihoa auringon vaurioilta sekä antaa iholle kauniin hehkun säilyttämällä sen luonnollisen öljyn, joka suojaa ihoa.

9. Avokadossa on paljon tulehdusta torjuvia rasvahappoja, jotka tekevät ihosta sileän ja joustavan.

10. Granaattiomenan siemeniäkin kannattaa syödä. Siinä olevat tehokkaat antioksidantit suojaavat vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta ja vähentävät kehon tulehduksia.
Muista, että terveellinen ruokavalio tekee sinulle hyvää kaikella mahdollisella tavalla.