Janne Mikkilä
04:10 - 15.08.2022 / viihde / Findance
VR teki heinäkuussa 2022 kaikkien aikojen kaukojunaennätyksen

VR on tehnyt kaikkien aikojen ennätyksen heinäkuun kaukoliikenteessä.

Heinäkuussa 2022 tehtiin peräti 1 427 000 kaukojunamatkaa, 46 % enemmän kuin heinäkuussa 2021 ja 17 % enemmän kuin vuonna 2019.

VR Transpointin rautatiekuljetusten määrä oli heinäkuussa 22 % pienempi kuin vuotta aiemmin, ja rautateillä kuljetettiin noin 2,5 miljoonaa tonnia tavaraa.

Kaikkiaan tämän vuoden tammi-heinäkuussa tehtiin 7,07 miljoonaa kotimaan kaukoliikennematkaa ja kuljetettiin 17,4 miljoonaa tonnia tavaraa rautateitse.

Matkustaminen lisääntyi heinäkuussa kaikilla reiteillä, eniten kesäkuuhun verrattuna Helsingin ja Seinäjoen (+66 %), Helsingin ja Joensuun (+57 %) sekä Helsingin ja Tampereen ja Helsingin ja Vaasan (+53 %) välillä.


- Heinäkuussa teimme historiaa ja kaikkien aikojen ennätyksen kuljettamalla kaukojunilla enemmän matkustajia kuin koskaan aiemmin yhden kuukauden aikana! On hienoa nähdä, että matkustajat ovat valinneet hiilineutraalin junan matkustaessaan kesälomakohteisiin. Edulliset hinnat ja tarjoamamme lisäpalvelut ovat saaneet erittäin hyvän vastaanoton. Olemme rekrytoimassa myös noin 200 uutta työntekijää matkustajapalveluihimme, hehkuttaa VR Groupin vt. toimitusjohtaja Topi Simola.

Lue myös: Tulevaisuus liikkuu raiteilla - ilmastoystävällinen juna vähentää koko Suomen päästöjä

artikkelin avainsanat:
joukkoliikenne junat liikenne VR