Rami Mursula
03:40 - 11.08.2022 / musiikki / Findance
Sielun kaltainen tuote - Apulanta julkaisee lokakuussa uuden albumin

Apulanta julkaisee uuden pitkäsoiton, Sielun kaltainen tuote, 14. lokakuuta 2022.

Jyrki Tuovisen tuottamaa albumia on äänitetty vuosina 2019 - 2022 Lahdessa Apulandia-studiolla. Mukana tulee olemaan myös aiemmin ilmestyneet singlet Lokin päällä lokki ja 60 uutta ongelmaa.

- Sielun kaltaisen tuotteen tekoprosessi alkoi jo Make nu metal great again -EP:llä, joka on ikään kuin levyn esinäytös. Kun pandemia turahti päälle, ajateltiin käydä tosissaan albumi kimppuun. No, ensin toki rakennettiin oma studio Apulandiaan, joten ei se prosessi aivan salamana edennyt. Hauskaa oli kyllä!, Toni Wirtanen kertoo.

- Mun fiilis on, että Sielun kaltainen tuote on eniten yhdessä tehty levy, mitä me ollaan koskaan julkaistu ja se yhteys soi hienosti näissä biiseissä. Tykkään todella paljon tästä!


- Tuntuu hienolta päästä julkaisemaan tämä levy, jota olemme väsänneet hartaasti ja pitkään. Lokin päällä lokki aloitti bändissämme musiikillisen aikakauden, jonka huipentuma Sielun kaltainen tuote on. Albumi on teemallisesti ehjin, mitä ollaan tähän mennessä julkaistu. Toni on ammentanut sen sävyt synkistä vesistä, mutta levyn soundia värittää tekemisen palo, lämpö ja ilo. Tätä albumia oli hienoa tehdä ja fiilis studiolla oli verrattavissa ysärin alkuvuosiin. Erityisen ylpeä olen nimenomaan siitä, että Sielun kaltainen tuote kuulostaa äkkiseltään bändin toiselta tai kolmannelta levyltä. Ei kolmanneltatoista, Sipe Santapukki tuumii.