Pixabay
02:25 - 10.08.2022 / viihde / Tuija Mehtätalo
Miksi koirat jahtaavat omaa häntäänsä?

Se voi näyttää hauskalta sekä samalla oudolta, kun koira jahtaa omaa häntäänsä. Koira ei tee sitä sattumalta, vaan tuolle käytökselle löytyy selkeä syy tai oikeastaan montakin. Koirilla on monia oudolta vaikuttavia tapoja esimerkiksi pyöriminen ennen kakkaamista ja kuoppien kaivaminen pihalle ilman, että sille vaikuttaisi olevan mitään syytä. Oman hännän jahtaaminen on kuitenkin näistä kaikista oudoimmalta näyttävä.

Yleisimmät syyt, miksi koira jahtaa omaa häntäänsä

Sille ei ole vain yhtä syytä, miksi koira jahtaa omaa häntäänsä. Yksi syy voi olla se, että koiralla on vain niin tylsää. Moni varmasti arvioikin sen syyksi. Jos koiralla ei ole leikkikaveria, niin koira saattaa jahdata omaa häntäänsä vain sen takia, että se on mukavaa ajanvietettä.

Toinen syy saattaa olla se, että koira on stressaantunut. Se on vähän sama asia kuin se, että stressaantuneet ihmiset saattavat esimerkiksi pyöritellä sormilla hiuksiaan.

Koira voi haluta myös huomiota ja tekee sen jahtaamalla omaa häntäänsä. Varsinkin pentukoirat saattavat tehdä niin. Siitä voi tulla koiralla säännöllinen tapa hakea huomiota.


Oman hännän jahtaaminen voi johtua myös koiran terveysongelmista. Koiralla voi olla esimerkiksi suolistoloisia tai peräaukon rauhasissa voi olla ongelmia esimerkiksi kipua tai kutinaa. Sekin voi olla mahdollista, että koiran häntä on vahingoittunut.

Kannattaa selvittää, että koira jahtaa häntäänsä vain jonkin hyvän syyn takia.

artikkelin avainsanat:
eläimet koira koirat