Tadeusz Lakota / Unsplash
02:25 - 10.07.2022 / viihde / Tuija Mehtätalo
Kuinka usein kasvot pitäisi oikeasti pestä?

Itsensä peseminen on tärkeää, mutta voiko sitä tehdä liian usein?

Jopa kasvojen pesussa on tärkeää, että sitä ei tee liian usein eikä tietystikään liian harvoin. Aurinkosuojan laittaminen kasvoille on yksi tärkeimmistä kasvojen hoitoon liittyvistä asioista, mutta on syytä kiinnittää huomiota myös siihen, että pesee kasvoja oikean määrän verran.

Kuinka usein kasvot sitten pitäisi pestä?

On monta asiaa, jotka pitää ottaa huomioon, jotta saisi tietää oikean kasvojen pesumäärän. Ne liittyvät esimerkiksi ihotyyppiin, ympäristöolosuhteisiin ja fyysiseen aktiivisuuteen. Monien kohdalla määrä on kaksi kertaa eli kerran illalla ja kerran aamulla.

Jos iho on rasvainen tai akneen taipuvainen, pesu kannattaa tehdä jopa useammin kuin vain illalla ja aamulla. Pesuaineita on tarjolla eri ihotyypeille, joten pesukertojen lisäksi kasvojen pesussa on tärkeää, että sen tekee omalle iholle sopivilla tuotteilla.


Sääolosuhteet vaikuttavat siihen, kuinka helposti iho kuivuu tai rasvoittuu. Vaikka sää tekee ihoon muutoksia, ei pesukertoja kannata välttämättä aina muuttaa. Kuivina talvikuukausina pesu kannattaa tehdä tuotteilla, jotka ovat hellävaraisia eivätkä kuivata kasvojen ihoa liikaa. Mutta kosteina kesäkuukausina pesumääriä saattaa joutua lisäämään, koska silloin kasvoille kertyy normaalia nopeammin hikeä ja likaa.

Kun mietit kuinka usein sinun pitäisi pestä kasvosi, ota huomioon ainakin vuodenaika sekä ihotyyppisi. Jos peset kasvosi kaksi kertaa päivässä, se on varmastikin melko hyvä määrä.

artikkelin avainsanat:
hygienia kasvot terveys