DNA
03:40 - 05.07.2022 / viihde / Findance
DNA: iPhone 13 5G ja lasten älykello Xplora XGO2 kesäkuun hittejä

Apple iPhone 13 5G oli DNA:n myydyin puhelin kesäkuussa. Tehokkaan laitteen, nopean 5G-yhteyden ja tutun iPhone-kokemuksen lisäksi iPhone 13 -sarjan puhelimet ovat herättäneet erityistä kiinnostusta iPhone-kilpailijoita edullisemman hintansa ja korkeamman jälleenmyyntiarvonsa vuoksi.

- Kun palautat vanhan iPhonen DNA Shopiin, saat huomattavan vaihtohyvityksen. Sen ansiosta voit myös hankkia kalliimman puhelimen edullisemmin. Palautetut laitteet tyhjennettään tietoturvallisesti ja kierrätetään vastuullisesti, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Kesäkuun listalla oli toukokuun tapaan muutamia halvempia 4G-puhelimia, joita on hankittu esimerkiksi lasten ensimmäisiksi puhelimiksi, mökkielämän varapuhelimiksi tai rikkoutuneen puhelimen tilapäiseksi korvaajaksi. Hyvää käyttökokemusta tarjoava Xiaomi Redmi 9C NFC oli DNA:n toiseksi myydyin puhelin. Myös listan toinen Xiaomin malli, Redmi Note 10 5G, on pysynyt pitkään myydyimpien listalla. Applen ohella DNA:n kesäkuun myydyimpien puhelinten listaa hallitsivat Samsungin keskihintaiset puhelimet.

- Samsungin valmistajauskollisuus on ylivoimaisesti korkein Android-valmistajista. Samsung-puhelimen ostajat ovat tyypillisesti tyytyväisiä valitsemaansa merkkiin, tuumii Aavikko.

- Kesällä puhelinta ostettaessa etsitään muun muassa kirkasta näyttöä, joka pysyy luettavana auringonvalossa, pitkää akkukestoa matkoilla ja vedenkestävyyttä. Nämä ominaisuudet löytyvät monista DNA:n kesäkuun myydyimmistä puhelimista.


Lasten Xplora-kellopuhelinmallit hyppäsivät kesäkuun myydyimpien älykellojen ja aktiivisuusrannekkeiden joukkoon

Apple Watch Series 7 GPS-malli otti selkeän kärkipaikan kesäkuun myydyimpänä älykellona. DNA:n kesäkuun kolmen myydyimmän älykellon ja aktiivisuusrannekkeen kärkikolmikko oli jo Applen hallussa, kun Series 7 GPS+Cellular- ja SE GPS -mallit olivat sijoilla kaksi ja kolme.

Myydyimpien älykellojen ja aktiivisuusrannekkeiden joukkoon kuuluivat myös kesäkuussa DNA Storesissa ja DNA:n verkkokaupassa myyntiin tulleet lasten Xplora-kellopäätteet.

- Xplora XGO2 -mallin nopea nousu kymmenen parhaan joukkoon osoittaa, kuinka perheen pienimmille suunnitellulle, helppokäyttöiselle ja helposti mukana kulkevalle kellopuhelimelle on kasvava kysyntä, Aavikko kertoo.


Myydyimpien PC-tietokoneiden listan kärjessä oli Lenovo IdeaPad 4G 14", täysin äänetön kannettava tietokone, jossa on SIM-korttipaikka, pitkä akunkesto ja jatkuva 4G-yhteys. ASUS vei kärkipaikan, ja listalle pääsi myös ROG Strix -pelikannettava (14. sija). Applen MacBookit ovat olleet paikoin vähissä, ja vain suosittu MacBook Air 13" (2020) on päässyt myydyimpien listalle.

- Chromebookien, joita tyypillisesti hankitaan peruskäyttöön ja muun muassa koululaisille, kysyntä on hiipunut jonkin verran, mutta sen odotetaan vilkastuvan jälleen syksyllä koulujen alkaessa, Aavikko otaksuu.