RODNAE Productions / Pexels
03:10 - 23.05.2022 / viihde / Tuija Mehtätalo
Säästä pyykinpesussa - Vinkkejä pyykinpesukoneen käyttöön

Pyykinpesukone voi pyöriä kodeissa useammankin kerran viikossa. Se vie sähköä ja kuluttaa vettä. Pyykinpesunkoneen energian- ja vedenkulutusta voi pienentää, kun pesee pyykit tiettyjen tapojen mukaan.

Jos haluat, että pyykinpesusi kuluttaisi mahdollisimman vähän rahaa, katso tästä alta, kuinka kannattaa tehdä.

Näillä vinkeillä säästät pyykinpesussasi rahaa

Vaikka uuden pesukoneen ostaminen on suuri kulu, kannattaisi huomioida, että uusi kone vie paljon vähemmän energiaa kuin vanha kone ja myös vedenkulutus on uusissa koneissa vanhoja koneita pienempi.


Pyykit kannattaa pestä mahdollisimman alhaisissa lämpötiloissa, koska mitä lämpimämpi veden täytyy olla, sitä enemmän se kuluttaa energiaa. Kannattaa kuitenkin käyttää välillä vähintään 60 asteen pesuohjelmaa, koska koneeseen päässeet bakteerit kuolevat vasta siinä lämmössä.

Lastaa pesukone aina mahdollisimman täyteen pyykkiä. Liian tyhjillä koneellisilla peseminen on turhan kallista. Silloin saatat joutua pesemään monta koneellista enemmän kuin täysillä koneellisilla.


Lähes kaikista pyykkikoneista löytyy energiansäästöohjelma. Kun käytät energiansäästö- tai eko-ohjelmia, säästät silloinkin sähkökustannuksissa.

Näillä kolmella vinkillä voit säästää vuoden aikana paljon rahaa. Jos hankit uuden pyykinpesukoneen, voit säästää sen hankintaan menevät rahan näiden vinkkien avulla jo muutamassa vuodessa.

Lue myös: Pyykinpesukone kelpaa myös muuhun - Nämä kaikki voit siellä pestä

artikkelin avainsanat:
niksit pyykinpesu pyykinpesukone siivous