NordWood Themes / Unsplash
03:10 - 17.05.2022 / viihde / Tuija Mehtätalo
Kännykän akku tyhjenee nopeasti? 10 keinoa saada matkapuhelimen akku kestämään

Jokainen meistä on ollut tilanteessa, jossa matkapuhelimen akusta on loppunut virta eikä latausmahdollisuutta ole ollut lähistöllä.

Siinä vaiheessa, kun huomaa kännykän akun olevan vähissä, voi sen saada yrittää kestämään pidempään. Eikä siitä varmasti olla koskaan haittaa, että kuluttaa akkua mahdollisimman vähän. Siihen löytyy monta keinoa.

Näillä tavoilla akku kuluu normaalia hitaammin:

Kun matkapuhelimen akku on loppumaisillaan, hyödynnä näitä alla olevia keinoja.

Ota virransäästötila käyttöön

Monista matkapuhelimista löytyy virransäästötila. Laite se päälle, jos akku on todella vähissä. Sen päälle laittaminen kytkee matkapuhelimessasi päälle monia toimintoja, jotka säästävät akkua.


Poista sijaintipalvelut käytöstä

Monissa sovelluksissa käytetään sijaintiin perustuvia ominaisuuksia. Sijaintipalveluita saattaa olla huomaamattasi päällä, joten tarkista että ei ole, koska ne syövät todella paljon akkua.

Sammuta Wi-Fi

Jos et tarvitse Wi-Fi-yhteyttä, sammuta se, koska sekin kuluttaa akkua. Ota lentokonetila käyttöön, jos et tarvitse lainkaan nettiyhteyttä.

Sulje kaikki akkua kuluttavat sovellukset

Jos matkapuhelimessasi on taustalla päällä sovelluksia, joita et käytä, sammuta ne ja nekään ei kuluta akkua turhaan.


Vähennä näytön kirkkautta

Puhelimen näyttö on yksi eniten virtaa kuluttavista asioista. Kun laitat näytön himmeälle, se ei kuluta akkua liian nopeasti.

Mene käyttämään matkapuhelintasi jonnekin hämärään tilaan

Näytön kirkkauden säätäminen ei ole ainoa asia, joka liittyy siihen, kuinka paljon näyttö kuluttaa akkua. Kun menet käyttämään matkapuhelinta hämärään tilaan, siinä olevat OLED-paneelin tummat pikselit eivät kuluta hämärässä akkua niin paljon kuin valoisassa paikassa.

Matkapuhelimen akussa olevan virran säästäminen voi olla tärkeää esimerkiksi sähkökatkon sattuessa, jolloin virtaa ei saa, vaikka olisi kotona.

artikkelin avainsanat:
kännykät niksit