Element5 Digital / Unsplash
03:40 - 18.04.2022 / viihde / Tuija Mehtätalo
Hiustenkasvu nopeammaksi? Hiustuotteet eivät ole ainoa keino

Hiustenkasvu nopeammaksi? Monet hiustuotteet lupaavat, että kun niitä käyttää, hiustenkasvu nopeutuu.

Hiustuotteiden lisäksi on monia muitakin keinoja yrittää saada suortuvansa kasvamaan hiukan normaalia nopeammin. Tässä ei yritetä todistaa niiden toimivuutta, vaan kerrotaan vain millä tavoilla hiuksia voi yrittää saada kasvamaan nopeammin muutenkin kuin hiustuotteiden avulla.

Hiuksia voi ravita myös sisäisesti, joka saattaa lisätä hiusten kasvua

Moni yrittää lisätä hiustenkasvua lisäravinteiden avulla. Silloin on kyse erityisesti kahden vitamiinin eli E ja D-vitamiinin syömisestä. Myös proteiinirikkaan kollageenin ja kasvipohjaisten yhdisteiden syömisen ajatellaan auttavan asiassa.

On myös hyvä huolehtia, että saa kaikki hiustentarvitsemat muut ravintoaineet. Jos niitä ei saa ravinnon kautta tarpeeksi, myös niitä voi syödä lisäravinteina. Niitä ovat esimerkiksi biotiini, kalaöljy, C-, B- ja D-vitamiinit, rauta, omega-3 ja rasvahapot. Keskustele kuitenkin ensin lääkärisi kanssa niiden syömisen tarpeellisuudesta.


Päänahan verenkierron vilkastuttaminen ja hiusten kuntokin voivat vaikuttaa

Led-valohoito on myös keino yrittää nopeuttaa hiustenkasvua. Se perustuu päänahan verenkierron lisäämiseen. Samaa voi kokeilla myös hiuspohjan hieronnalla, joka ainakin nopeuttaa päänahan verenkiertoa, jos ei hiusten kasvua. Kannattaa huolehtia myös päänahan hyvästä kunnosta, koska se ei ainakaan hidasta kasvua.

Ehkä paras keino on suojata hiuksia auringolta ja pitää hiuksista muutenkin hyvää huolta. Palaneet ja huonokuntoiset hiukset eivät ainakaan kasva normaalia nopeammin. Siitäkään ei ole kasvulle varmasti haittaa, että pitää koko kehostaan hyvää huolta ja elää terveellisten elintapojen mukaan.

Jos unelmana ovat pitkät hiukset, ei niiden varmasti halua olla huonokuntoisen näköiset. Yksi keino saada hyvältä näyttävät pitkät hiukset, on leikkauttaa välillä kuivat latvat pois. Vaikka se lyhentää hiuksia, se pitää hiukset paremmassa kunnossa ja ehkä ne jopa kasvavat silloin nopeammin. Silloin kasvu ei hidastu sen takia, että kuivat latvat katkeilisivat.

Mitä tahansa tapaa kokeileekaan, kannattaa olla kärsivällinen, koska tulokset eivät näy heti.

artikkelin avainsanat:
hiukset niksit terveys