HBO Max
11:06 - 07.02.2022 / tv-sarjat / Findance
HBO Max: AJ Annila ohjaa suomalaisen alkuperäissarjan ID
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

HBO Max valmistautuu ensimmäisen suomalaisen alkuperäissarjansa tuotantoon (mikäli HBO Nordicissa ilmestynyttä Eristyksissä-sarjaa ei lasketa).

Kuusiosainen rikossarja kulkee tällä hetkellä työnimellä ID. Helsinki-filmin tuottaman sarjan ohjaa AJ Annila. Idean takana ovat Mia Ylönen ja Aleksi Bardy.

Taideväärennöksiä tutkiva etsivä Emma soluttautuu huutokauppakamariin Tukholmassa. Emma epäilee yhtiöllä olevan osaa Blanko-rahanpesijään. Emmasta tulee projektin puitteissa äkkipikainen seurapiirikaunotar Annika.

- ID on ohjaajalle kutkuttava haaste. Se tempaa mukaansa jännittäviin käänteisiin, mutta pysähtyy samalla tarkastelemaan kaksoisidentiteetin merkitystä. ID pakottaa katsojan kysymään, kuinka pysyä omana itsenään, kun elää jonkun toisen elämää, AJ Annila sanoo.

- Annila on loistava ohjaaja, joka kykenee yhdistelemään ID:n visuaalisesti vaikuttavan taideväärennösten maailman nopeatempoisiin trillerin elementteihin ja roolihahmojen herkkiin hetkiin. Hänen lähestymistapansa on melkeinpä metaforinen: Annila kerrostaa henkilöhahmoja, tunnetta ja toimintaa kuin kokoaisi huolellisesti klassista maalausta, jonka alta paljastuu piilotettuja hiilipiirrosten hahmotelmia, Mia Ylönen kertoo.


- On hienoa saada näin merkittävä suomalaisohjaaja tekemään ensimmäistä suomalaista draamasarjaamme, vastaava tuottaja Christian Wikander hehkuttaa.

- Sarjan ainutlaatuinen yhdistelmä toimintaa, tunnetta ja taidetta tulee varmasti tarjoamaan ohjaajalle mielenkiintoisen lähtöpisteen, ja odotamme innolla pääsevämme näkemään, kuinka AJ Annila tulee lähestymään tarinan teemoja, Wikander jatkaa.