Samuel Uutinen
07:21 - 24.11.2021 / musiikki / Findance
Samuel Uutisen esikoisalbumi julki - AWAKE sisältää biisejä usean vuoden ajalta

Laulaja Samuel Uutinen on julkaissut esikoisalbuminsa AWAKE.

Pitkäsoitolla on kappaleita usean vuoden ajalta. Olennainen osa kokonaisuutta on tuottaja Johnny Lee Michaels, joka on tuonut levylle yhtenäistä ja ajatonta tunnelmaa.

Samanaikaisesti albumin kanssa julkaisuun tuli sen neljäs sinkkulohkaisu The Truth.

- The Truth on ollut kummajainen alusta asti sävellyksistäni, koska se täysin ulkona siitä kaavasta, jota tavallisesti käytän. Soitin hetken aikaa erään jazz-yhtyeen kanssa ja sieltä tuli idea käyttää säveltämiseen hieman erikoisempaa lähestymistapa, Samuel Uutinen sanoo.

- Akustisella kitaralla alunperin sävelletty versio oli täysin erilainen kuin levylle päätynyt polttavan kuuman tehtaan kipinäsuihkua, konemetallia ja raskaita riffejä niellyt lopputulos.

The Truth tavoittelee laulajan itsensä ja ihmisyyden ydintä.

- Etsin todella kauan ideaa ja toteutustapaa kappaleen tekstille. Totuus on kuin kone, se ei epäröi kenenkään mielessä, se näkee ja kokee asiat välittämättä siitä, mikä on jonkun toisen ihmisen kokema totuus.

- Mullahan on aina ollut tapana paukuttaa omia totuuksiani; en ole himmaillut somessa tai missään muuallakaan. Ja uutisistahan kuulee totuuden - vai kuuleeko? Eikö meidän ihmisten selviytymismetodiin kuulu se, että uskalletaan kyseenalaistaa omia vanhoja totuuksiamme, joista olemme pitäneet jääräpäisesti kiinni?, Uutinen tuumii.


Samuel Uutinen - AWAKE - Spotify

artikkelin avainsanat:
Johnny Lee Michaels Samuel Uutinen