Alamy / AOP
05:10 - 01.11.2021 / viihde / Findance
112 Suomi -sovellus aloittaa ilmoitukset suomalaisia koskevista tietoturvahäiriöistä

Traficomin Kyberturvallisuuskeskus ilmoittaa jatkossa merkittävistä tietoturvahäiriöistä ja -tilanteista 112 Suomi -mobiilisovelluksen kautta.

Tietoturvahäiriö voi esimerkiksi vaikuttaa palvelun saatavuuteen, jos kirjautuminen sivustoon ei ole mahdollista. Tietoturvatilanteita ovat esimerkiksi yritykset varastaa käyttäjätunnuksia ja salasanoja pankin tai muun organisaation verkkopalveluihin, jotta rikollinen pääsisi käsiksi tilitietoihin tai muuhun rahanarvoiseen omaisuuteen.

- 112 Suomi -sovellus toimii uutena viestintäkanavanamme yksityishenkilöille. Mittavista kansalaisia koskevista tietoturvahäiriöistä on tärkeää saada tieto jaettua mahdollisimman nopeasti ja laajasti. Kännykkä on tähän erinomainen väline, Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen ylijohtaja Sauli Pahlman sanoo.

112 Suomi -applikaatiolla on jo yli 1,9 miljoonaa käyttäjää.


- Tietoturvahäiriöt ja -tilanteet ovat digiyhteiskunnassa varsin yleisiä ja ne vaativat käyttäjältä tarkkaavaisuutta ja toimia. Tilanteita voi verrata fyysisen ympäristömme poikkeustilanteisiin. Otamme tietoturvailmoitukset 112 Suomi -sovellukseen digitalisaation tuomana luonnollisena lisänä vastataksemme kansalaisten tiedon tarpeisiin, toteaa Hätäkeskuslaitoksen johtokeskuksen päällikkö Lasse Matilainen.