Pixabay
00:10 - 28.10.2021 / viihde / Findance
Työtapaturmat ovat olleet laskussa - myönteinen muutos ei koske kuitenkaan sähkötapaturmia

Caruna on kerännyt verkkoalueensa työmailta tapaturmatilastoja, jotka kertovat huolestuttavasta suunnasta. Työtapaturmat ovat vähentyneet huomattavasti, mutta se ei koska sähkötapaturmia.

- Tehtyjen löydösten pohjalta olemme tuottaneet turvallisuusoppaan sekä videoita, joiden toivomme havahduttavan katsojan siihen, kuinka pienestä vakava tapaturma voi olla kiinni, Arsi Näkki, Carunan HSEQ-päällikkö kertoo.

- Taustalta on löytynyt muun muassa se, että olemassa olevia ohjeita ja työmenetelmiä ei aina noudateta. Ovatko työt liian tuttuja, jolloin toimitaan rutiininomaisesti? Näiden tapahtumien taustalla olevia syitä haluamme ymmärtää aiempaa paremmin, Näkki miettii.

Seif.fi-sivusto avaa Carunan tapaturmatilastot: mistä tapaturmia syntyy, mitä tapaturmat maksavat ja miten ne olisivat vältettävissä?


- Tuotetun datan tehtävä on ensisijaisesti herättää keskustelua ja siten estää loukkaantumiset ja niiden aiheuttama huoli ja suru. Numerotieto paljastaa myös minkälaisia kustannuksia erilaisista tapaturmista syntyy niiden vaikutuspiirissä oleville. Asialliset työvälineet ja niiden oikea käyttö on lopulta halpaa, kun lasketaan yhteen tapaturmien hoitoon liittyviä kustannuksia - sairauslomia, sairaala- ja kuntoutuspäiviä tai työkyvyttömyyttä, valottaa Näkki.

Seif.fi-sivuston materiaalista löytyy keinoja, joilla voidaan vaikuttaa siihen, että kaikki työt ja erityisesti sähkötyöt tehdään turvallisesti jatkossa.

- Kaverin turvattomasta toiminnasta tai puutteellisista turvavarusteista pitää huomauttaa. Näin voit jopa pelastaa kaverisi hengen. Kiire ei saa ohjata yhtäkään sähkötyötä. Yksikin tapaturma on liikaa, Näkki päättää.

Seif.fi-sivustolle voit siirtyä tämän linkin kautta.