Alamy / AOP
09:10 - 27.10.2021 / viihde / Findance
Pirkanmaa: kouluissa maskisuositus siihen asti, kunnes 12-15-vuotiailla on ollut mahdollisuus kahteen rokotukseen

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tiedottaa Pirkanmaan koronatilanteen pysyneen melko vakaana. Taysissa on sairaalahoitoa tarvitsevia koronapotilaita n. kymmenen.

Viimeisten neljän viikon aikana 95 prosenttia vaikeasti sairaista potilaista on ollut täysin rokottamattomia. Rokotteen tehon vakavaan tautimuotoon kerrotaan olevan hyvä kaikissa ikäryhmissä.

Ensimmäisiä koronarokotuksia otettiin viime viikolla Pirkanmaalla noin 1 300 enemmän kuin edellisviikolla. Ensimmäisen rokotuksen on saanut nyt 86 prosenttia yli 12-vuotiaista pirkanmaalaisista. Molemmat rokotukset on saanut 76 prosenttia yli 12-vuotiaista.

Pirkanmaan yleinen maskisuositus jatkuu. Kouluissa maskeista voidaan luopua viikon kuluttua siitä, kun 12-15 -vuotiailla oppilailla on kunnassa ollut mahdollisuus saada kaksi rokotetta. Kunnat tiedottavat kouluille ajankohdasta, jolloin maskeista voidaan luopua.


Vähennystä jätevesiseurannassa

Tampereen Viinikanlahden jätevesiseurannassa koronavirusmäärä on vähenemässä viime keskiviikon mittauksen mukaan.

Kahden viikon koronailmaantuvuus oli viime viikon päättyessä 123 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Positiivisten prosenttiosuus oli viime viikon ajalta 7,9 prosenttia Fimlabissa testatuista.

Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin 297 tartuntaa. Se on viitisenkymmentä vähemmän kuin edellisellä viikolla. Noin 75% tartunnoista on peräisin omasta perheestä.