Salla Penttilä
15:10 - 26.10.2021 / viihde / Findance
Seitsemisen kansallispuiston luontokeskus hakee luontomatkailuyrittäjää - Metsähallitus odottaa yhteydenottoja

Seitsemisen luontokeskukseen haetaan luontomatkailuyrittäjää kehittämään ja uudistamaan sen toimintaa ja palveluita huhtikuusta 2022 lähtien. Kokonaisuus sisältää kahvila-ravintolan, auditorion, näyttelytilat sekä majoitus-, sauna- ja keittiötilat lisärakennuksessa.

Metsähallitus odottaa yhteydenottoja 16. marraskuuta 2021 mennessä.

- Seitsemisen luontokeskus on kansallispuiston päälähtöpiste ja tilat soveltuvat monenlaiseen ohjelmapalvelu-, retkeilykurssi- ja tapahtumatoimintaan. Luontokeskuksen majoitustiloissa on noin 20 petipaikkaa. Retkeilyn suosio on nostanut kysyntää myös välinevuokrauksessa sekä retkeilyneuvonnan kasvaneena tarpeena. Olemme avoimella mielellä keskustelemassa koko rakennuksen monipuolisesta hyödyntämisestä, ja haluamme tarjota yrittäjälle/yrittäjille mahdollisuudet pitkän aikavälin kehittämiseen yhteistyössä Metsähallituksen kanssa, kertoo puistonjohtaja Tuula Peltonen Metsähallituksesta.

Luontokeskuksen energiatekniikkaa on uusittu ja sähköä saadaan nyt aurinkovoimaloista. Pysäköintialueelle on valmistumassa sähköautojen latauspisteitä sekä sähköistettyjä matkailuautopaikkoja.

Kansallispuistojen upea luonto ja palvelut ovat suuria vetovoimatekijöitä luontomatkailijoille. Seitsemisen kansallispuistossa vieraili viime vuonna 60 800 kävijää. Puiston kattava reittiverkosto tarjoaa hyvät mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen ja retkeilyyn. Yhdessä Helvetinjärven kansallispuiston kanssa alue muodostaa kiinnostavan luontomatkailukokonaisuuden. Helvetinjärvellä vieraili 80 200 retkeilijää vuonna 2020. Molempia kansallispuistoja kehitetään laajasti kuluvana ja tulevina vuosina eduskunnan myöntämien lisärahojen turvin.

Metsähallitus hakee Seitsemiseen yrittäjäksi luontomatkailun ammattilaista/ammattilaisia, jolla on vankka asiakaspalvelu- ja retkeilyosaaminen, kokemusta opastus- ja ohjelmapalveluyrittäjyydestä, kahvila- ja majoitustoiminnasta ja välinevuokrauksesta. Toiminnassa tulee huomioida myös ekologisuus ja vastuullisuus.

Tilojen ja toiminnan esittely järjestetään marraskuun loppupuolella. Kiinnostuneita tahoja pyydetään olemaan yhteydessä asiakaspalvelupäällikkö Sari Airakseen 16.11.2021 mennessä sähköpostitse. Toiminnan tulisi alkaa 1. huhtikuuta 2022.